Η υπόθεση διαφθοράς στην Ευρώπη με την Αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου Εύα Καϊλή και η άμεση ανταπόκριση της Αστυνομίας και της Δικαιοσύνης του Βελγίου μας υπενθυμίζει την αναποτελεσματική λειτουργία της Δικαιοσύνης και της Αστυνομίας στην Κύπρο.

Οι αρχές του Βελγίου ανταποκρίθηκαν άμεσα και διερεύνησαν το σοβαρό σκάνδαλο – δωροδοκίας από το Κατάρ όπου εμπλέκονταν πολιτικά πρόσωπα και προχώρησαν σε συλλήψεις και κατασχέσεις. Ταυτόχρονα μαθαίνουμε για περαιτέρω έρευνες που αφορούν άλλους αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε σχέση με πληροφορίες για δωροδοκία από το Κατάρ και άλλες χώρες όπως το Μαρόκο και το Αζερμπαϊτζάν.

Αν βρισκόμασταν σε μια κανονική χώρα που παραμένει πιστή στις αρχές του κράτους δικαίου, μετά από τις αποκαλύψεις σωρείας σκανδάλων – διαβατήρια – πόρισμα Νικολάτου – Καλογήρου και άλλα πολλά, που διέσυραν το όνομα της Κύπρου διεθνώς όλοι όσοι ευθύνονται θα έπαιρναν ήδη το δρόμο της δικαιοσύνης.

Στην Κύπρο όμως ακόμη περιμένουμε, πάμε από αναβολή σε αναβολή στις διαδικασίες εκδίκασης των ιθύνοντων για το σκάνδαλο του προγράμματος των επενδύσεων – χωρίς ενημέρωση – χωρίς να γνωρίζει η κοινωνία τι θα συμβεί.

Η κοινωνία αντιλαμβάνεται και ζητά Δικαιοσύνη.