“Εάν μας ζητηθεί, θα εμπλακούμε περισσότερο στο Κυπριακό, ως μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας” δήλωσε χθες ο Γάλλος Πρόεδρος κ. Μακρόν, μετά τη συνάντηση με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη.

Αυτή η φράση του Προέδρου Μακρόν αποτυπώνει την επιλογή του κ. Αναστασιάδη όλο το προηγούμενο διάστημα, για διεξαγωγή των συζητήσεων στο πλαίσιο των πενταμερών, αφού ουσιαστικά λέει πως η συμμετοχή της Γαλλίας απλώς δεν ζητήθηκε ποτέ.

Θυμόμαστε καλά, όπως θυμάται και ο Κυπριακός λαός την επιλογή του απερχόμενου Προέδρου, ο οποίος ποτέ δεν πίστεψε, ούτε όμως και επιδίωξε την εμπλοκή των μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας. Μόνο σήμερα, εκ των υστέρων και μερικούς μήνες πριν τις εκλογές, κάνει λόγο για διεθνή διάσκεψη, ενάντια σε όσα μέχρι πριν μερικούς μήνες έπραττε. Μόνο τους Βρετανούς ήθελε στις πενταμερείς στην Ελβετία και κάποτε τους Αμερικανούς. Αυτά είναι τα πεπραγμένα του κ. Αναστασιάδη.

Ελπίζουμε να μην έχει αυταπάτες, πως λόγω εκλογών, οι Κύπριοι θα ξεχάσουν τις επιλογές του και τα αδιέξοδα που αυτές συνεπάγονται.