Επιτόπια επίσκεψη σε βιοτεχνίες και βιομηχανίες στη Λεμεσό, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 29 Απριλίου από μέλη της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εμπορίου. Ξεκινώντας από την περιοχή της Μαρίνας Λεμεσού η αντιπροσωπεία κατέληξε στην περιοχή του Αγίου Συλά.

Σε δηλώσεις του ο βουλευτής του Κινήματος Οικολόγων κ. Σταύρος Παπαδούρης και μέλος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εμπορίου, ανέφερε πως «κατά τη διάρκεια της επίσκεψης συζητήσαμε τόσο το μέλλον, όσο και τα προβλήματα των βιοτεχνιών γύρω από τη μαρίνα Λεμεσού σε σχέση με προτεινόμενες αναπτύξεις και βελτίωση του οδικού δικτύου στην περιοχή.

Πολλές ελλείψεις εντοπίστηκαν όσον αφορά το θέμα πυρασφάλειας στην περιοχή Αγίου Συλά. Οι ελλείψεις παρουσιάζονται στην απουσία δεύτερης εισόδου/εξόδου στη βιομηχανική περιοχή, όπως επίσης και στο γεγονός πως πολλοί ασυνείδητοι συμπολίτες μας πετούν σκουπίδια στην περιοχή, δημιουργώντας πιθανές εστίες πυρκαγιάς. Γι’ αυτό κρίνεται επιτακτική η ανάγκη επιτάχυνσης της αδειοδότησης της μονάδας διαχείρισης αποβλήτων στην περιοχή. Τονίστηκε η ανάγκη ύπαρξης πυροσβεστικού οχήματος εντός της βιομηχανικής περιοχής, αλλά και η εκπαίδευση των ανθρώπων της περιοχής για τον άμεσο περιορισμό πιθανής πυρκαγιάς.

Οι τομείς της βιοτεχνίας και βιομηχανίας, είναι βαρυσήμαντοι για το νησί μας και πρέπει όχι μόνο να διαφυλαχθούν σαν κόρη οφθαλμού, αλλά να στηριχθούν και να αναπτυχθούν.

Από την πλευρά μας θα συνεχίσουμε τη συζήτηση για τα θέματα που εντοπίστηκαν στην περιοχή εντός του Κοινοβουλίου για να εξευρεθούν άμεσα λύσεις στα ζητήματα».