Μεγαλειώδης και αχρείαστη σπάταλη η ανέγερση του νέου κτηρίου της Βουλής, το οποίο θα ανεγερθεί στο χώρο που έχει ήδη απαλλοτριωθεί, παραπλεύρως της παλαιάς ΠΑΣΥΔΥ. Το έργο υπολογίζεται​ ​να ολοκληρωθεί μέχρι το 2023 και ​το κόστος του ​αναμένεται να φτάσει στα 72 εκατομμύρια ευρώ συν ΦΠΑ., που σημαίνει ​ότι θα ξεπεράσει τα εκατό εκατομμύρια ευρώ.

Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών θεωρεί ότι η Βουλή μπορεί να λειτουργήσει και με «μικρότερη δόση ακτινοβολίας».​ ​Στόχος μας είναι η δημιουργία ενός υγιούς κράτους βασιζόμενο σε  θεσμούς και  νομοθεσίες και όχι η δημιουργία ενός έργου άνευ σημασίας για τους πολίτες της ​Κυπριακής Δημοκρατίας.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τα αρχιτεκτονικά σχέδια το κτήριο της Βουλής θα “πατά” πάνω στα αρχαία που βρέθηκαν στο λόφο του Αγ. Γεωργίου Μαγγάνων. Η ιστορία της Γεροσκήπου επαναλαμβάνεται. Κυβέρνηση και Αρχιεπισκοπή, βίοι παράλληλοι.

Το κράτος οφείλει  πρώτα να εξοφλήσει τις υποχρεώσεις του​ ​απέναντι στους συνανθρώπους μας και να επιχειρήσει να δημιουργήσει αναπτυξιακά έργα για το δημόσιο συμφέρον.

Να λύσει​, λοιπόν,​​ ​πρώτα τα προβλήματα του λαού και μετά να κτίζει μέγαρα​.​