Η αναπομπή του νόμου για τη διαιτησία στον Συνεργατισμό από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη συνιστά έγκλημα κατά των δανειοληπτών.

Εφόσον επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες, που αναφέρουν ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προσανατολίζεται προς την αναπομπή της τροποποίησης της νομοθεσίας που ψήφισε η Βουλή, με την οποία καταργείται ο τρόπος με τον οποίο εφαρμόζεται η διαιτησία στον Συνεργατισμό θα είναι ένα έγκλημα κατά των δανειοληπτών.

Επρόκειτο για μία τροποποίηση στη νομοθεσία που προήλθε από πρόταση του προέδρου του Κινήματος, κ. Γιώργου Περδίκη και της βουλευτού της Συμμαχίας Πολιτών, κ. Άννας Θεολόγου και η οποία λειτουργούσε υπέρ των δανειοληπτών βάζοντας φραγμό στον τρόπο με τον οποίο εφαρμόζονταν οι διαδικασίες για εξώδικη επίλυση διαφορών σε θέματα δανεισμού στον Συνεργατισμό και συγκεκριμένα στο θέμα της διαιτησίας.

Η απόφαση για αναπομπή του νόμου για την κατάργηση της διαιτησίας στον Συνεργατισμό οδηγεί χιλιάδες δανειολήπτες σε απόγνωση, αφού τους αφήνει εκτεθειμένους στις παράνομες και καταχρηστικές συμπεριφορές των νέων αφεντικών στον Συνεργατισμό.