Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών εκφράζουμε την έντονη απογοήτευση μας για την απόφαση του Κακουργιοδικείου στην Πάφο να αθωώσει τον 28χρονο κατηγορούμενο για την υπόθεση του θανάτου της Petrana Milchova.

Σύμφωνα με την πρόεδρο του Κακουργιοδικείου, Ρέα Λιμνατίτου, δεν παρουσιάστηκαν στο δικαστήριο επαρκή στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι οι σκύλοι του 28χρονου είναι αυτοί που προκάλεσαν τον θανάσιμο τραυματισμό της 46χρονης.

Το δικαστήριο επίσης κατέληξε σε δυο αναντίλεκτα συμπεράσματα ότι η άτυχη Petrana έχασε τη ζωή της από επίθεση σκύλων και ότι σε κλουβί ενός από τα σκυλιά του 28χρονου βρέθηκε αίμα της άτυχης Petrana.

Η απόφαση του δικαστηρίου – την οποία δεν αμφισβητούμε- αφήνει εκτεθειμένη την Αστυνομία και τις ερευνητικές αρχές. Θεωρούμε πως η υπόθεση έπρεπε να εξεταστεί περαιτέρω. Δεν έγιναν οι απαιτούμενες ταυτοποιήσεις dna  (ναι, έχουν και τα ζώα dna) για να συνδεθεί ο σκύλος «φονιάς» με το θύμα. Δεν έγινε η ταύτιση (matching) των ιχνών από τις πληγές με την οδοντοστοιχία του ζώου, δηλαδή δεν έγιναν τα αυτονόητα. 

Να υπενθυμίσουμε πως ακόμη και για τον το θάνατό της είχαν γίνει πέντε συνολικά νεκροτομές, σε μία διαδικασία που σημαδεύτηκε με λάθη επί λαθών, καθώς το αρχικό συμπέρασμα ήταν ο θάνατος της 46χρονης προήλθε από γεωργικό μηχάνημα. Και βέβαια για άλλη μια φορά δεν τιμωρήθηκε κανείς.