Ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουντέρες ζητεί το συντομότερο δυνατόν να καθορίσουν και συμφωνήσουν τους όρους αναφοράς για επανέναρξη ουσιαστικών συνομιλιών στο εγγύς μέλλον. Αυτό μετέφερε η ειδική απεσταλμένη του κ. Γκουντέρες στον Πρόεδρο Αναστασιάδη.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μάλιστα, είχε την ευκαιρία να αναπτύξει τις θέσεις του στην κ. Λουτ περί αποκέντρωσης σύμφωνα με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο κ. Πρόδρομο Προδρόμου και διερωτόμαστε αν πραγματικά αυτό συνέβη. Κατάφερε ο κ. Αναστασιάδης να εξηγήσει στην ειδική απεσταλμένη την αποκεντρωμένη ομοσπονδία, την οποία είτε δεν θέλησε, είτε δεν κατάφερε να εξηγήσει στο Εθνικό Συμβούλιο;

Η χθεσινή συνάντηση στο Προεδρικό επαυξάνει τη σύγχυση γύρω από το τι προτείνει τελικά αυτή η Κυβέρνηση ως λύση στο Κυπριακό.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών καλούμε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να ξεκαθαρίσει στον Κυπριακό λαό τις επιλογές του και να τις θέσει ενώπιον του το συντομότερο, τερματίζοντας την κατάσταση που συντηρείται τον τελευταίο καιρό και που προκαλεί μόνο σύγχυση.