Η 11η Δεκεμβρίου καθιερώθηκε ως Διεθνής Ημέρα Βουνού από τα Ηνωμένα Έθνη το 2003 για να αναδείξει την ζωτική σημασία που παίζει το βουνό και η φύση στην ζωή των ανθρώπων και να μας υπενθυμίζει την ευθύνη μας για προστασία και διατήρηση του περιβάλλοντος.

Ευχόμαστε ο νέος Επίτροπος Ανάπτυξης Ορεινών Κοινοτήτων κ. Χαμπιαούρης – χωρίς τα βαρίδια και τις κατηγορίες που βάρυναν τον κ. Παπαδούρη- να καταφέρει να ανταπεξέλθει στο δύσκολο έργο του για την προώθηση της Εθνικής Στρατηγικής για την Ανάπτυξη των Ορεινών Κοινοτήτων Τροόδους.

Είναι όμως απόλυτα αναγκαίο πριν εγκριθεί η στρατηγική για την ανάπτυξη των ορεινών περιοχών να εκπονηθεί μια πλήρης μελέτη εκτίμησης των επιπτώσεων στο περιβάλλον όπως απαιτεί η σχετική νομοθεσία. (Ο περί της εκτίμησης των επιπτώσεων στο περιβάλλον από ορισμένα σχέδια και/ή προγράμματα νόμος του 2005 (102(Ι)/2005)).

Ενόψει της Παγκόσμιας Μέρας Βουνού και για να διακηρύξουμε την υποστήριξη μας στην ανάπτυξη των ορεινών κοινοτήτων ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών κ. Γιώργος Περδίκης θα πραγματοποιήσει συνάντηση με τον κ. Κώστα Χαμπιαούρη Επίτροπο Ανάπτυξης Ορεινών Κοινοτήτων στα γραφεία του Κινήματος Οικολόγων στις 10:00 π.μ.