Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών εκφράζει την ικανοποίηση του για την ενδιάμεση απόφαση του Δικαστηρίου πάνω από το σπήλαιο της Χρυσοσπηλιώτισσας.

Μέσα από τη δικαστική διαδικασία έχει διαφανεί και η εκ πρώτης όψεως παρανομία, όπως χαρακτηρίστηκε, σύμφωνα και με τα όσα γράφονται στον ημερήσιο Τύπο. Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, το δικαστήριο για να λάβει την απόφαση του στηρίχθηκε στο γεγονός το πρατήριο έπρεπε να απέχει 200 μέτρα από το σπήλαιο, ωστόσο αυτό φαίνεται να απέχει 126 μέτρα περίπου.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, εκφράζουμε ικανοποίηση για την απόφαση του Δικαστηρίου. Γνωρίζοντας όμως ότι πρόκειται για μια ενδιάμεση απόφαση, θεωρούμε ότι ο αγώνας μας – μαζί με τους κατοίκους της περιοχής – δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί.

Το τέλος του αγώνα θα έλθει μόνο όταν οριστικά διασωθεί το σπήλαιο και δεν θα απειλείται η πολιτιστική μας κληρονομιά, ο πολιτισμός, η ιστορία της Κύπρου και η ποιότητα ζωής των κατοίκων στην περιοχή.

Τα πιο πάνω θα συζητηθούν στην προγραμματισμένη για σήμερα παγκοινοτική συγκέντρωση, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 7:00 το απόγευμα στο Κοινοτικό Συμβούλιο Δευτεράς.