Η κορυφαία εκδήλωση της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Περιβάλλοντος στην Κύπρο, τα περιβαλλοντικά βραβεία, αποτελούν ένα μεγάλο θεσμό για το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών. Απονέμονται σε άτομα και οργανισμούς που με τη δράση τους συνεισφέρουν στην προστασία του περιβάλλοντος. Ο θεσμός αυτός άρχισε από το 2002 και συνεχίζεται σταθερά για τα τελευταία 16 χρόνια χωρίς καμία διακοπή.

Σαν σήμερα, η 5η Ιουνίου έχει καθοριστεί από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών ως η Παγκόσμια Μέρα Περιβάλλοντος. Στο πλαίσιο αυτό, η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει καθιερώσει την πρώτη εβδομάδα του Ιούνη ως την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Περιβάλλοντος (European Green Week).

Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, από την αρχή της ίδρυσης του, συμμετέχει στους παγκόσμιους και ευρωπαϊκούς εορτασμούς. Η φετινή κορύφωση της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Περιβάλλοντος για το 2019 είναι η εκδήλωση μας που θα πραγματοποιηθεί αύριο, Πέμπτη 6 Ιουνίου 2019, στο Ξενοδοχείο Κλεοπάτρα στη Λευκωσία, στις 8:00 μ.μ.

Ανάμεσα στους τιμώμενους, το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών επέλεξε να τιμήσει τον Διευθυντή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κ. Μάρκο Τράγκολα για την εξαιρετική του προσφορά στην κοινωνία και την συμβολή του στην διατήρηση του φυσικού περιβάλλοντος. Ο κ. Τράγκολας έχει αποδείξει ότι κάτω από την στολή του Διευθυντή Πυροσβεστικής βρίσκεται ένας άνθρωπος με πραγματικό ενδιαφέρον για την πατρίδα του και ιδιαίτερη έγνοια για την διατήρηση και προστασία του φυσικού περιβάλλοντος.

Θα τιμηθούν τα εξής πρόσωπα και ομάδες πολιτών:

  • Μάρκος Τράγκολας, Διευθυντής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας
  • Κυριάκος Τσιμίλλης, Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Λευκωσίας
  • Ομάδα Πρωτοβουλίας Πυργών Κόρνου
  • Κίνηση Ποιότητας Βελτίωσης Ζωής Ιδαλίου
  • Ειδικό Σχολείο Αγίου Σπυρίδωνα Λάρνακας.
  • AKAMAS Clean-Up Team

Την εκδήλωση θα τιμήσουν με την παρουσία τους ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Δημήτρης Συλλούρης και η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κα Ζέτα Αιμιλιανίδου.