Δηλώσεις του Προέδρου του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών κ. Χαράλαμπου Θεοπέμπτου

Η έκθεση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας για  τις φορολογικές αρχές εκθέτει τον Έφορο Φορολογίας και τους πολιτικούς που φαίνεται να μην είναι συνεπείς με τις φορολογικές τους υποχρεώσεις.

Κατ’ αρχήν ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, ζητάμε πλήρη διαφάνεια. Όλα στο φως. Να παρουσιαστούν δημόσια όλα τα στοιχεία που αφορούν πολιτικά εκτεθειμένα πρόσωπα σε σχέση με όσους  δεν υποβάλλουν φορολογική δήλωση ή δεν είναι συνεπείς στις φορολογικές τους υποχρεώσεις. Καλούμε τον Έφορο φορολογίας να καταθέσει στη Βουλή το κατάλογο που ζητήσαμε μέσω της κοινοβουλευτικής επιτροπής ελέγχου για τους 100 μεγαλύτερους οφειλέτες. Καλούμε τους βουλευτές να δηλώσουν την οποιαδήποτε σύγκρουση συμφέροντος  τους με το σχεδιαζόμενο για 7η φορά σχέδιο επέκτασης περιόδου πληρωμών για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το κράτος.

Τέλος, πολύ ανησυχητική είναι και η πληροφορία για τον τρόπο που χειρίζεται η Κυβέρνηση το θέμα του ΦΠΑ των επενδυτών που πολιτογραφήθηκαν. Εάν είναι αληθείς οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στην έκθεση του Γενικού Ελεγκτή προκύπτει ακόμα ένα θέμα εξαπάτησης, αυτή τη φορά και της ευρωπαϊκής ένωσης.

Τελικά το βάραθρο του σκάνδαλού των χρυσών διαβατήριων είναι όντως χωρίς πάτο.