Το 2023 ήταν ένα έτος γεμάτο προκλήσεις και δυσκολίες, καθώς οι πολίτες βρέθηκαν αναπόφευκτα μπροστά σε μια ακόμα οικονομική κρίση, αυτή του πληθωρισμού, της ακρίβειας και της αύξησης των επιτοκίων.

Μια χρονιά που σημαδεύτηκε κι αυτή με έντονη κοινωνική ανισότητα, με σκάνδαλα που διαδέχονταν το ένα το άλλο, με έντονο το στοιχείο της ενεργειακής και περιβαλλοντικής κρίσης αλλά και την ενοχλητική ανοχή της εκάστοτε κυβέρνησης σε όλα αυτά τα ζητήματα. Ως το Πράσινο Πολιτικό Κίνημα του τόπου, κληθήκαμε και δίνουμε τις μάχες που πρέπει για όλα αυτά τα ζητήματα. Χρειάζεται, όλοι μαζί, να συνεχίσουμε τον αγώνα για την ελευθερία της πατρίδας μας, για τον Ακάμα, την απαραίτητη και αναγκαία πράσινη μετάβαση, για μια δίκαιη και αειφόρο κοινωνία.

Θέλουμε το 2024 να είναι η χρονιά που η Κύπρος θα βρει το δρόμο της απελευθέρωσης, χωρίς κατοχικό στρατό και την καταθλιπτική παρουσία της Τουρκίας στο νησί μας.

Ας ευχηθούμε ότι το νέο έτος θα είναι μια χρονιά χωρίς πολέμους, ένα έτος ειρήνης. Για την Κύπρο, ελπίζουμε το 2024, να είναι το έτος της διαφάνειας και της δικαιοσύνης. Να είναι η χρονιά που η Κύπρος θα αλλάξει στα μάτια των ξένων και θα αποσείσει την εικόνα που της φόρτωσαν οι πρόσφατες αποκαλύψεις.

Ευχόμαστε σε όλους υγεία και ευημερία, σε έναν κόσμο ειρηνικό, δίκαιο και οικολογικό!

Καλή πρωτοχρονιά και καλό νέο έτος!

 

Ευχές από τον Πρόεδρο του Κινήματος κ. Γιώργο Περδίκη