Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η συμμετοχή του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών στην εκστρατεία καθαρισμού Let’s Do It Cyprus! 2022.

Οι δράσεις του Κινήματος για καθαρισμό ξεκίνησαν από το Σάββατο 29 Οκτωβρίου και κορυφώθηκαν με την κοινή εκδήλωση με συμβολικό χαρακτήρα και πολλαπλά μηνύματα της Επαρχιακής Επιτροπής Λευκωσίας του Κινήματος με την «Ομάδα Πρωτοβουλίας Πολιτών για μια Ανθρώπινη Έγκωμη» που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 05/11/22 στις 9:00 π.μ. και αφορά τον καθαρισμό του χώρου περιμετρικά της Κρατικής Έκθεσης.

Με τη βοήθεια περισσότερων από 100 εθελοντών συλλέχθηκαν συνολικά 60 σακούλες σκουπιδιών, 19 σακούλες από πλαστικά και ένα κυβικό μέτρο από μεγάλα αντικείμενα.

Η σημερινή εκδήλωση των Οικολόγων και της ομάδας πολιτών “Ανθρώπινη ‘Έγκωμη” είναι η αφετηρία για μια σειρά συμμετοχικών δράσεων που στόχο έχουν να αποτρέψουν τα σχέδια της κυβέρνησης που προνοούν την παραχώρηση του χώρου της Κρατικής Έκθεσης σε ιδιώτη επενδυτή για την ανέγερση πολυκατοικιών, πολυόροφων κτιρίων γραφείων, χώρων στάθμευσης, χώρων εστίασης, ξενοδοχείου, τερματικού σταθμού λεωφορείων κοκ.

Εμείς – κάτοικοι και Κίνημα Οικολόγων – ζητούμε να μετατραπεί ο χώρος σε ένα μεγάλο αστικό δάσος με παράλληλες ενισχυτικές εγκαταστάσεις για άσκηση, αναψυχή και πολιτισμό – όπως το δάσος Αθαλάσσας. Καλούμε την τοπική αρχή να μπει μπροστάρης σε αυτό τον αγώνα. Ζητούμε δημόσια διαβούλευση και συμμετοχή των κατοίκων στο σχεδιασμό μέσω ενός δημοτικού δημοψηφίσματος.

Ευχαριστούμε τα μέλη και φίλους του Κινήματος, καθώς και του εθελοντές που συνέλαβαν στην προσπάθεια μας. Συνεχίζουμε τον αγώνα μας για Καθαρή Έγκωμη, Πράσινο στην Κρατική Έκθεση.