Η Επαρχιακή Συνέλευση Λάρνακας του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, παρουσίασε και ενέκρινε σε χθεσινοβραδινή της συνεδρία τον κατάλογο των υποψηφίων για την επαρχία Λάρνακας για τις βουλευτικές εκλογές του Μαΐου 2021.

Οι 6 υποψήφιοι του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών στη Λάρνακα είναι οι:

  1. Ανδρέας Σώσειλος (Συνεργαζόμενος) 

Ο Ανδρέας Σώσειλος έχει πτυχίο στα Μαθηματικά και μεταπτυχιακό  στην Επιχειρησιακή Έρευνα  (Μ.Β.Α) από  Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης και σε θέματα Προϋπολογισμού Ανάπτυξης στον Δημόσιο Τομέα από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ.

Έχει εργαστεί για δέκα χρόνια στο Γραφείο Προγραμματισμού στη προετοιμασία του Προϋπολογισμού Ανάπτυξης και κατόπιν υπηρέτησε ως Διευθυντής του Αερολιμένα της Λάρνακας (δύο χρόνια) και Πάφου (τρία έτη).

Έχει υπηρετήσει ως εκπρόσωπος  της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Επιτροπή Ασφαλείας Αερομεταφορών της ΕΕ. Έχει διατελέσει Δήμαρχος Λευκάρων.

Τώρα προσφέρει αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες του σε διάφορους οργανισμούς της κοινωνίας των πολιτών όπως το Future Worlds Center (ΜΚΟ). Έχει εργαστεί σε διάφορα επίπεδα  σε έξι εκλογικές διαδικασίες. Η ενεργός συμμετοχή του στα κοινά αρχίζει από τα φοιτητικά του χρόνια.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΙΩΣΗΦΙΔΗΣ

  1. Δημήτρης Πίτσιλλος (Συνεργαζόμενος)

Γεννήθηκε στην Αραδίππου στις 7 Φεβρουαρίου το 1975 όπου και κατοικεί. Είναι απόφοιτος της Τεχνικής Σχολής Αγίου Λαζάρου Λάρνακας. Εκπλήρωσε την στρατιωτική του θητεία στις Δυνάμεις Καταδρομών.

Ακολούθως σπούδασε στο Τ.Ε.Ι Ιωαννίνων στο τμήμα βρεφονηπιοκομίας όπου πήρε το πτυχίο του. Από το 1999 εργοδοτείται στις Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας ως ιδρυματικός λειτουργός. Επιπλέον υπήρξε ιδρυτικό μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής εκτάκτων υπαλλήλων το 2003  και μέλος της κλαδικής επιτροπής των υπαλλήλων των Υ.Κ.Ε. μέχρι το 2016.

Από το 2019 μέχρι και σήμερα είναι πρόεδρος του Αθλητικού Ομίλου Αραδίππου στο τμήμα χειροσφαίρισης. Επιπρόσθετα είναι νυμφευμένος με την Κούλλα Νικολάου από την Αραδίππου και έχουν τέσσερα παιδιά.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΙΩΣΗΦΙΔΗΣ

  1. Λουκάς Στυλιανού (ΣΥΜΕΑ)

Ο Λουκάς Στυλιανού γεννήθηκε στην Αγλαντζιά το 1961. Αποφοίτησε το 1979 από το Πρακτικό στο Παγκύπριο Γυμνάσιο. Είναι Οικονομολόγος, απόφοιτος της  Σχολής Οικονομικών Επιστημών του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Παρακολούθησε πολλά εκπαιδευτικά σεμινάρια με θέματα διοίκησης επιχειρήσεων, εσωτερικού ελέγχου κλπ.

Εργάστηκε ως Διευθυντής Παραγωγής και Διευθυντής Πωλήσεων για έξι έτη σε Βιομηχανία Επίπλων. Στη συνέχεια εργάστηκε για 23 χρόνια στο Συνεργατισμό μέχρι τον Απρίλιο του 2014, αρχικά ως Διευθυντής της ΣΠΕ Αλάμπρας και στη συνέχεια ως Διευθυντής Τραπεζικών Εργασιών στην Περιφερειακή ΣΠΕ Λευκωσίας.  Ήταν από τους πρωτεργάτες για τη Συγχώνευση των Συνεργατικών Ιδρυμάτων.  Ταυτόχρονα, ήταν Γραμματέας και Μέλος της Επιτροπής Χορηγήσεων της Περιφερειακής ΣΠΕ.  Ήταν Υπεύθυνος Ύλης για την εφημερίδα «Περιφερειακά Νέα» που εξέδιδε η Συνεργατική. Εκπροσώπησε την Περιφερειακή ΣΠΕ για έξη έτη και διετέλεσε μέλος του Δ.Σ. της εταιρείας ΣΥΝΕΡΓΚΑΖ Λτδ.

Έκτοτε είναι Αυτοεργοδοτούμενος και απασχολείται στον τομέα Αναδιάρθρωσης Δανείων ως χρηματοοικονομικός Σύμβουλος. Από το 2015, είναι εγκεκριμένος Διαμεσολαβητής σε θέματα Αναδιάρθρωσης Πιστωτικών Διευκολύνσεων  καθώς και για Εμπορικές υποθέσεις. Επίσης  κατέχει τον επαγγελματικό τίτλο του Συμβούλου Αφερεγγυότητας.

Από τη μαθητική ηλικία, ενδιαφερόταν για τα κοινά, και ήταν δραστήριο μέλος τόσο ως μαθητής όσο και κατά τη φοιτητική περίοδο αλλά και αργότερα μέσα από τα Δ.Σ. των συνδέσμων γονέων. Πάντα έχει ως θέση, ότι η ομορφιά της φύσης θα σώσει τον κόσμο. Διετέλεσε για δυο θητείες Μέλος του Κοινοτικού Συμβουλίου Αλάμπρας.  Είναι νυμφευμένος και έχει δυο Ενήλικα παιδιά.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΙΩΣΗΦΙΔΗΣ

  1. Νίκος Αυξεντίου

Γεννήθηκε το 1966 στην Αμμόχωστο και πρόσφυγας το 1974 ήρθε και παρέμεινε στη Λάρνακα. Το 1978 αρίστευσε Παγκύπρια και κέρδισε τη μοναδική υποτροφία για το Κολλέγιο Αθηνών. Μετά την στρατιωτική του θητεία, ως αυτοδημιούργητος δραστηριοποιήθηκε επαγγελματικά  με επιτυχία, στον τομέα του καθαρισμού. Παράλληλα ασχολείτο με την μουσική, την ποίηση και την συγγραφή.

Το 1998 εξέδωσε και σχετική σειρά ποιημάτων και επιγραμμάτων με τίτλο «Χωρίς Τίτλο» χάριν Φιλανθρωπικού Έργου, στο οποίο όλα τα έσοδα διέθεσε. Σε ηλικία 28 χρόνων, ακολουθώντας το όνειρο του, αλλάζει ζωή, φεύγοντας με το σαξόφωνο του, για την Άπω Ανατολή, σε ένα ταξίδι μοναδικής εμπειρίας και διάρκειας 7 χρόνων.

Εργάστηκε ως εθελοντής σε ιεραποστολές και όχι μόνο, σε χώρες της Ασίας, όπου σχεδίασε και εκτέλεσε με επιτυχία σοβαρά και ουσιώδη πρότζεκτς. Υπήρξε ενεργά παρών στις πλείστες εκδηλώσεις και προσπάθειες προς επανένωση του τόπου, που έγιναν μετά το άνοιγμα των οδοφραγμάτων, όπως και σε προσπάθειες προς εξεύρεση αγνοουμένων .

Από το 2002 ασχολείται με το λιανικό εμπόριο. Κυρίως ασχολίες του ή μουσική, η συγγραφή, η άσκηση, η συμμετοχή στα κοινά.  Είναι αιμοδότης, εγγεγραμμένος στο μητρώο δυνητικών δοτών οργάνων και παραμένει σταθερά Ενεργός Πολίτης.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΙΩΣΗΦΙΔΗΣ

  1. Πανίκος Σταυριανός (Συνεργαζόμενος)

Γεννήθηκε στο Στρουμπί της Πάφου το 1964 αλλά από το 1971 διαμένει μόνιμα στην Αραδίππου. Οι γονείς του ήταν εκπαιδευτικοί, ο πατέρας του +Αντρέας Δ. Σταυριανός ήταν από το Πραιτώρι της Πάφου και η μητέρα του Ευδοκία Γ. Ρουπίνα από την Ευρύχου Σολέας.

Αποφοίτησε από το Λύκειο Αγ. Γεωργίου Λάρνακας το 1981 και αφού υπηρέτησε την 26μηνη στρατιωτική του θητεία μετέβη για σπουδές στο εξωτερικό. Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή στο Πανεπιστήμιο Κραϊόβας της Ρουμανίας το 1990 και συνέχισε τις σπουδές του, αποκτώντας τον τίτλο του ειδικού ιατροδικαστή από το Τμήμα Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης το 1996.

Την περίοδο 1996-1999 εργοδοτήθηκε ως ιατροδικαστής από την Κυπριακή Δημοκρατία. Το 2000 διορίστηκε στο Υπουργείο Δικαιοσύνης της Ελλάδας ως Προϊστάμενος της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας του Νοτίου Αιγαίου με έδρα την Ρόδο. Στη συνέχεια επέστρεψε μόνιμα στην Κύπρο και έκτοτε εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα ως ιατροδικαστής. Διετέλεσε βουλευτής από το 2006-2016  εκλεγόμενος στην επαρχία Λάρνακας με το ΑΚΕΛ Αριστερά – Νέες Δυνάμεις ως μέλος των νέων δυνάμεων. Διετέλεσε αναπληρωτής πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για την Εγκληματικότητα και την Καταπολέμηση των Ναρκωτικών και Εξαρτησιογόνων Ουσιών και της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Περιβάλλοντος.

Επιπλέον, ήταν μέλος της αντιπροσωπίας της Βουλής στη Διακοινοβουλευτική Συνέλευση της Ορθοδοξίας. Ήταν επίσης μέλος της Επιτροπής Υγείας, Επιτροπής Θεσμών και Αξιών και της Ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Έχει τιμηθεί από το Κέντρο Ενημέρωσης για τα Ναρκωτικά και Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΝΘΕΑ) για την εθελοντική του προσφορά στον αγώνα κατά των ναρκωτικών. Διετέλεσε για 5 χρόνια πρόεδρος της Σχολικής Εφορίας Αραδίππου. Έχει επιστημονικό συγγραφικό έργο στον τομέα του και δίδαξε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο το μάθημα της ιατροδικαστικής στους φοιτητές της ιατρικής και οδοντιατρικής για περίοδο 3 ετών.

Είναι παντρεμένος με την Παρασκευή Μπλέτσα – κτηνίατρο και έχουν ένα γιο τον Αντρέα και μία κόρη την Ιωάννα ο οποίοι είναι φοιτητές Ιατρικής στο εξωτερικό.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΙΩΣΗΦΙΔΗΣ

  1. Χρήστος Ιωσηφίδης

Γεννήθηκε σε πολυμελή αγροτική  οικογένεια στην Αθηαίνου το 1944, όπου και διαμένει. Είναι νυμφευμένος με τη Δρ. Καλλιόπη Αγαπίου, Επ. Καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Κύπρου. Έχουν τρία παιδιά, τη Μέλπω, το Χάρη και την Ελένη.

Σπούδασε εργαζόμενος στην Ευρώπη και στην Αμερική: Πανεπιστημιακά πτυχία και μεταπτυχιακά διπλώματα Γαλλικής Φιλολογίας, Φυσικομαθηματικού, Αρχιτέκτονα, Πολιτικού Μηχανικού-Πολεοδόμου, Κοινωνιολόγου, Νομικού. Μέλος του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου, του Τεχνικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας-ΤΕΕ και του Επιστημονικού  Τεχνικού Επιμελητηρίου Κύπρου-ΕΤΕΚ. Έχει άριστη γνώση γαλλικών, αγγλικών, πολύ καλή γνώση γερμανικών, ισπανικών. Μαθαίνει ρωσικά. 

Διετέλεσε Διευθυντής Πρωθυπουργικής Υπηρεσίας μεγάλης ευρωπαϊκής χώρας, Εμπειρογνώμονας στο Συμβούλιο της Ευρώπης/Στρασβούργο, Εμπειρογνώμονας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βρυξέλλες /Αθήνα. Στη Κύπρο υπηρέτησε  ως υποδιευθυντής Τμήματος Πολεοδομίας και Οικήσεως, νομικός σύμβουλος  Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας για θέματα Ευρωπαϊκής Ένωσης, Κυπριακού-ενταξιακών διαπραγματεύσεων, ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Δίδαξε στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, στην Αστυνομική Ακαδημία και στην Ακαδημία Δημόσιας Διοίκησης. Ασκεί το επάγγελμα δικηγόρου-νομικού συμβούλου.

Δημιούργησε το Ινστιτούτο Ευρώπη-Κύπρος –Μεσόγειος –ΙΝΕΚΥΜ και τον Κυπριακό Σύνδεσμο Ευρωπαϊκού Δικαίου – ΚΣΕΔ- για την προώθηση της ένταξης της Κύπρου στην ΕΕ, την Ευρωπαϊκή Ένωση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων-ΕΕΑΔ-, το Σύνδεσμο Προάσπισης και Αναγέννησης Αθηαίνου – ΣΠΑΘΗ – και Νέα ΣΠΑΘΗ.

Ασχολείται με τα κοινά, τον άνθρωπο, τον εθελοντισμό, τη φύση και το περιβάλλον. Αρθρογραφεί στις εφημερίδες, λαμβάνει ενεργό ρόλο στα κοινωνικά και πολιτικά δρώμενα. Μέλος Επιτροπών Κυπριακού και Νομικών του Κινήματος Οικολόγων, Συνεργασία Πολιτών. Έχει όραμα ελεύθερη Κύπρο, πιο δίκαιο κόσμο σε υγιές φυσικό και κοινωνικό εθνικό και παγκόσμιο περιβάλλον.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΙΩΣΗΦΙΔΗΣ