Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών έχουμε καταγγείλει πολλές φορές τον κ. Άιντε για τον μονόπλευρο ρόλο του και έχουμε ζητήσει την αντικατάστασή του.

Ο κ. Αναστασιάδης όχι μόνο τον ανεχόταν, αλλά και σε αρκετές περιπτώσεις έδειχνε να τον στηρίζει. Πρόσφατα ήρθε να αναβαθμίσει τον κ. Άιντε σε “γεφυροποιό” αφού συμφώνησε με τον κ. Ακιντζί να του δοθεί η δυνατότητα να καταθέτει και γεφυροποιές προτάσεις.

Η επιστολή του κ. Νίκου Κοτζιά προς τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, κ. Αντόνιο Γκουτέρες, που αποκαλύπτει η εφημερίδα “Φιλελεύθερος” αφήνει εκτεθειμένο για μία ακόμη φορά τον Πρόεδρο Αναστασιάδη.

Ο ‘Ελληνας υπουργός Εξωτερικών καταγγέλλει ξεκάθαρα τον Ειδικό Σύμβουλο του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών στο Κυπριακό, ότι υπερβαίνει τους όρους εντολής του και λειτουργεί υπέρ της τουρκικής πλευράς στο θέμα των τεσσάρων ελευθεριών.

Μάλιστα, όπως αναφέρεται στην επιστολή – κόλαφο για τον Ειδικό Σύμβουλο, ο κ. Άιντε παραπλανεί τους διεθνείς παράγοντες και παρέχει συμβουλές στην τουρκική πλευρά πως μπορεί να προωθήσει τα αιτήματα της στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Έχει ενδιαφέρον το ερώτημα Κοτζιά προς τον Γκουτέρες, εάν ο κ. Άιντε λειτουργεί από μόνος του ή μετά από εντολές του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών.

Αυτήν την επιστολή έπρεπε να την είχε στείλει εδώ και καιρό ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και όχι ο κ. Κοτζιάς.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών καλούμε τον Πρόεδρο Αναστασιάδη να απαντήσει γιατί ανέχεται τον κ. Άιντε και εάν συμφωνεί με την επιστολή Κοτζιά.