Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ελέγχου με επιστολή της προς τον Υπουργό Υγείας ζητά όπως της διαβιβαστεί η νέα και τελική γνωμάτευση του Γενικού Εισαγγελέα για το ασυμβίβαστο του Προέδρου του ΟΚΥπΥ Ντέιβιντ Νίκολσον με τις δραστηριότητες του ιδίου και της συζύγου του στο Ηνωμένο Βασίλειο, δεδομένου του έργου που έχει επιτελέσει η Επιτροπή Ελέγχου για την ετοιμασία της σχετικής της έκθεσης.

Στην επιστολή προς τον Υπουργό Υγείας αναφέρθηκε σε δηλώσεις της η Αναπληρώτρια Πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνη Χαραλαμπίδου, η οποία ερωτηθείσα σχετικά με την έκθεση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ελέγχου προς την Ολομέλεια της Βουλής για το θέμα, ανέφερε ότι τα γεγονότα υπό το φως της νέας γνωμάτευσης του Γενικού Εισαγγελέα έχουν ξεπεράσει την έκθεση.

Ο Πρόεδρος των Οικολόγων διαβεβαίωσε ότι το Κίνημα θα υπερασπιστεί τους νόμους και αν δημιουργούνται προβλήματα λειτουργικότητας, είναι σημαντικότερο να υπάρχουν θεσμοί καταπολέμησης της διαπλοκής και της διαφθοράς, από το να έχεις κάτι περισσότερο στη λειτουργικότητα.

Ερωτηθείς αν στην έκθεση της Επιτροπής Ελέγχουν υπάρχουν καταγεγραμμένες αναφορές και για άλλους αξιωματούχους του ΟΚΥπΥ, ο κ. Περδίκης αναφέρθηκε στον Γενικό Διευθυντή.

Συνεχίζοντας να απαντά σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, ο κ. Περδίκης είπε πως με πλειοψηφία των μελών της Επιτροπής η έκθεση ζητά από την Κυβέρνηση να εξετάσει τα θέματα νομιμότητας και να εφαρμόσει τη νομοθεσία, που μετά τη γνωμάτευση του Γενικού Εισαγγελέα με αυτό το θέμα καλύπτεται και η μειοψηφία τριών Βουλευτών, του ιδίου, του Λίνου Παπαγιάννη και της Άννας Θεολόγου, που διατυπώνουν τη θέση ότι η Κυβέρνηση πρέπει να προχωρήσει σε άμεση παύση του κ. Νίκολσον.

Ο κ. Περδίκης παρατήρησε πως «οι εξελίξεις έχουν προκαταλάβει την έκθεση της Επιτροπής Ελέγχου».

(ΚΥΠΕ/ΜΦ/ΓΒΑ)