Η παρουσία ραδιενεργού νέφους πάνω από τον ευρωπαϊκό χώρο αποτελεί ένα ακόμα σήμα κινδύνου για την ασφάλεια των ανθρώπων και του περιβάλλοντος, που ευθέως απειλείται από τη χρήση της ραδιενέργειας για ειρηνικούς ή πολεμικούς. Δυστυχώς παρά τις διαρκείς προσπάθειες του Πράσινου Κινήματος ανά την Ευρώπη από τα μέσα του 20ου αιώνα και έκτοτε, ακόμα και σήμερα η απαλλαγή από τη χρήση πυρηνικής ενέργειας παραμένει επίδικο..

Δυστυχώς μάλιστα στην ευρύτερη περιοχή της Κύπρου, η πυρηνική απειλεί εμφανίζεται ακόμα πιο πραγματική, με τους σχεδιασμούς της Τουρκίας για κατασκευή πυρηνικού σταθμού στο Άκκουγιου, να έχουν τεθεί σε εφαρμογή. Το γεγονός ότι οι υποψίες στρέφονται προς την Ρωσία και στη διαρροή από κάποιο πυρηνικό σταθμό στην περιοχή των Ουραλλίων, δημιουργεί περισσότερες ανησυχίες αφού και τον Άκκουγιου θα εφαρμοστεί ρωσική τεχνολογία.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών καλούμε άπαντες να ενωθούν σε έναν κοινό αγώνα ενάντια στην κατασκευή νέων πυρηνικών σταθμών, όπως αυτός στο Άκκουγιου της Τουρκίας και στη διεκδίκηση προγράμματος κατάργησης  της λειτουργίας των υπαρχόντων πυρηνικών εργοστασίων. Δεν αντέχουμε νέες καταστροφές, τύπου Τσέρνομπιλ.