Σε μία προσπάθεια ευαισθητοποίησης του κοινού, το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών οργανώνει και φέτος την εκστρατεία «Καθαρά Δευτέρα, Καθαρά… κάθε μέρα».

Με την ευκαιρία του τριήμερου της Καθαράς Δευτέρας, το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών υπενθυμίζει σε όλους τους Κυπρίους, την ανάγκη για ένα ασφαλές και καθαρό περιβάλλον. Η προστασία της ζωής και η αναγκαία πρόληψη πρέπει να κυριαρχεί στις πράξεις όλων μας αυτές τις μέρες.

Πρώτο μέλημα πρέπει να είναι η οδική ασφάλεια. Ο συνδυασμός κατανάλωσης οινοπνευματωδών ποτών και οδήγησης πρέπει να αποφεύγεται. Καλούμε το κοινό που θα εκδράμει στην ύπαιθρο να αποφεύγει το κόψιμο ή ξερίζωμα αγριολούλουδων και θάμνων, καθώς αρκετά από αυτά είναι ενδημικά και αυστηρά προστατευόμενα. Καθήκον όλων μας είναι να διατηρήσουμε και να προστατεύσουμε το αναπόσπαστο αυτό μέρος της φυσικής μας κληρονομιάς, που αποτελεί πολύτιμο στολίδι του φυσικού μας περιβάλλοντος.

Καλούμε επίσης όσους χρησιμοποιήσουν εκδρομικούς χώρους να συμπεριφερθούν με σεβασμό στην υποδομή που με τόσο κόπο οργανώνουν οι διάφορες αρχές (π.χ. Τμήμα Δασών, Δήμοι, Κοινότητες κλπ).

Τέλος καλούμε τους συμπατριώτες μας να αποφύγουν να αφήνουν τα σκουπίδια της διασκέδασης τους στην ύπαιθρο ή να τα πετούν στους δρόμους.

Μια μικρή βιοδιασπώμενη σακουλίτσα μπορεί να χωρέσει όλη μας την ευαισθησία για το περιβάλλον και τον πολιτισμό μας.