Την περασμένη Παρασκευή (12/1), πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Προεδρικό Μέγαρο, στην παρουσία του Προέδρου Χριστοδουλίδη και των Υπουργών Ενέργειας, Οικονομικών, Μεταφορών, Εσωτερικών, καθώς και του Υφυπουργού Έρευνας και Καινοτομίας, με θέμα – ανάμεσα σε άλλα – την αξιοποίηση της Κρατικής Έκθεσης στην Έγκωμη.

Η σύνθεση της ομάδας των υπουργών αφήνει να εννοηθεί ότι η κυβέρνηση Χριστοδουλίδη παραμένει στην γραμμή που χάραξε η προηγούμενη κυβέρνηση Αναστασιάδη, η οποία με το πρόσχημα της ανάπτυξης κέντρου έρευνας, καινοτομίας και τεχνολογίας, ουσιαστικά σκόπευε να παραχωρήσει ένα ακόμα φιλέτο κρατικής γης σε ιδιώτη επενδυτή για οικιστική και εμπορική ανάπτυξη.

Υπενθυμίζουμε ότι προεκλογικά ο Νίκος Χριστοδουλίδης είχε υποσχεθεί στην «Ομάδα Πρωτοβουλίας κατοίκων για μια Ανθρώπινη Έγκωμη» ότι δεν θα χωροθετηθεί στην Κρατική Έκθεση το κέντρο τεχνολογίας, έρευνας και καινοτομίας.

Ανάλογη δέσμευση από τον Νίκο Χριστοδουλίδη περιλαμβάνεται στην επιστολή που απέστειλε στο Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, ημερομηνίας 8/2/2023.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, επιμένουμε ο χώρος στην Κρατική Έκθεση να μετατραπεί σε ένα μεγάλο, αστικό πάρκο προς αντιμετώπιση των συνεπειών της κλιματικής κρίσης και του φαινομένου της θερμικής νησίδας. Αναμένουμε να αποδείξει ο κ. Χριστοδουλίδης ότι επιλέγει το νέο – που είναι πράσινο και οικολογικό – και αφήνει πίσω το παλιό.