Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών εκφράζουμε την ικανοποίησή μας για τη γνωμάτευση του Ανώτατου Δικαστηρίου που έκρινε συνταγματικό τον περί ασυμβίβαστου προς την άσκηση καθηκόντων κρατικών αξιωματούχων.

Πρόκειται για δικαίωση του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών και προσωπικά για τον πρόεδρο του, βουλευτή κ. Περδίκη, ο οποίος όχι μόνο κατέθεσε την πρόταση ενώπιον της αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής, αλλά και πριν από εννέα χρόνια είχε διαφωνήσει μαζί με τον τότε βουλευτή του ΕΥΡΩΚΟ, κ. Νίκο Κουτσού, στην υιοθέτηση συγκεκριμένων εξαιρέσεων που φωτογράφιζαν τότε εν ενεργεία βουλευτές.

Η αποτυχία του Προέδρου Αναστασιάδη και της νομικής υπηρεσίας να πείσουν το Ανώτατο Δικαστήριο να κηρύξει και αυτό τον νομό αντισυνταγματικό, διορθώνει την εντύπωση που δημιουργήθηκε στην κοινωνία ότι όλοι οι νόμοι, που ψηφίζει η Βουλή και διαφωνεί ο πρόεδρος όταν οδηγηθούν στην ολομέλεια, νομοτελειακά ακυρώνονται. Ο πρόεδρος δεν έχει το αήττητο και ο γενικός εισαγγελέας το θέσφατο. Δεν είναι πάντα Πάσχα, και μια φορά κερδίζει η Βουλή.

Με αυτόν τον νόμο κλείνουν όλο και περισσότερο τα παραθυράκια διαπλοκής και η διαφθορά δέχεται ένα σοβαρό πλήγμα.

Όσο και εάν πολλοί προσπάθησαν να αποτρέψουν τον νόμο, διότι συγκρουόταν με τα συμφέροντα τους, τελικά δεν τα κατάφεραν.

Εμείς ως Κίνημα Οικολόγων -Συνεργασία Πολιτών θα συνεχίσουμε αδιαπραγμάτευτα τον πόλεμο κατά της διαφθοράς και της διαπλοκής.