Εκατό είκοσι πέντε πακέτα ετοιμάστηκαν από το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών και τη Νεολαία Οικολόγων, και διανεμήθηκαν σε οικογένειες που το έχουν ανάγκη, για να ζήσουν και αυτές αξιοπρεπείς γιορτές.

Το Οικολογικό Κοινωνικό Παντοπωλείο, ενεργό και πρόθυμο συνεχίζει και στηρίζει με κάθε δυνατό τρόπο τις άπορες οικογένειες. Από την έναρξη της λειτουργίας του έχουν δοθεί χιλιάδες πακέτα από τρόφιμα, ρούχα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης, όπως παιδικά κρεβατάκια, αναπηρικά καροτσάκια, ψυγεία, σόμπες πετρελαίου, ποδήλατα κ.ο.κ.

Τα προϊόντα αποτελούν ευγενική προσφορά των μελών και φίλων του Κινήματος και της Νεολαίας Οικολόγων. Πακέτα αγάπης δόθηκαν από όλα τα γραφεία μας σε Λευκωσία, Λεμεσό, Πάφο, Λάρνακα και Παραλίμνι.

Σε δηλώσεις της η κ. Αλεξία Σακαδάκη, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και συντονίστρια της όλης προσπάθειας τόνισε:

“Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών και η Νεολαία Οικολόγων ετοίμασαν και φέτος όπως και κάθε χρόνο τα πακέτα αγάπης, που θα δοθούν σε 125 οικογένειες παγκύπρια. Υπολογίζουμε ότι 350 με 400 άτομα θα βοηθηθούν από αυτά τα πακέτα. Να αναφέρουμε επίσης ότι από την έναρξη της κρίσης μέχρι και σήμερα έχουμε λειτουργήσει κοινωνικό παντοπωλείο, μέσα από το οποίο στηρίξαμε και βοηθήσαμε άπορες οικογένειες, άτομα τα οποία έχουν κτυπηθεί από την οικονομική κρίση και όχι μόνο με τρόφιμα αλλά και με είδη πρώτης ανάγκης όπως βρεφικά γάλατα, πανιά, είδη ένδυσης και υπόδησης κ.ο.κ.

Δυστυχώς η οικονομική κρίση μαστίζει την Κύπρο και αυτό φαίνεται καθημερινά.

Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τους εθελοντές και τις εθελόντριες μας που συνεισφέρουν και οικονομικά και από τον χρόνο τους. Όμως, ο εθελοντισμός και η κοινωνική αλληλεγγύη δεν μειώνουν τις ευθύνες αυτού του κράτους που έχει φέρει τους πολίτες σ’ αυτό το σημείο. Έχουν αφαιρέσει κάθε ίχνος αξιοπρέπειας από τους πολίτες. Τα προβλήματα είναι αλυσιδωτά και ξέρουμε όλοι πάρα πολύ καλά, ότι οι συνάνθρωποι μας που έχουν κτυπηθεί από την οικονομική κρίση και υποφέρουν με θέματα υγείας ταλαιπωρούνται ιδιαίτερα, δεν έχουν πρόσβαση στα φάρμακα, δεν έχουν πρόσβαση στα νοσοκομεία μας, με αποτέλεσμα το ένα να φέρνει το άλλο. Ευχόμαστε αυτό να είναι το τελευταίο Πάσχα που αναγκαζόμαστε να δώσουμε αυτά τα πακέτα.

Ευχόμαστε Καλή Ανάσταση στον κάθε ένα ξεχωριστά αλλά και στο νησί μας”.