Στην τελική της φάση πέρασε η πολεμική επιχείρηση των Τούρκων και των συμμαχικών τους δυνάμεων που έχει αρχίσει από τον Ιανουάριο με σκοπό την εκκαθάριση των κούρδων της περιοχής στην πόλη Αφρίν. 

Η νέα λοιπόν μη ελεγχόμενη υπερδύναμη που χρηματοδοτείται και εξοπλίζεται από Ευρωπαίους και Ρώσους και Αμερικανούς  αρχίζει να δείχνει τα δόντια της. Δεν διστάζει να κτυπήσει ακόμα και νοσοκομεία, σχολεία και αμάχους. 

Οι οπλοβιομηχανίες των μεγάλων δυνάμεων τρίβουν τα χέρια τους από ικανοποίηση για τον νέο Κιμ Γιονγκ Ουν της περιοχής που απειλεί και ακόμα και με Γ΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. 

Οι μεγάλες δυνάμεις υποθάλπουν τώρα ένα νέο Μπιλ Λάντεν και σε λίγο οι 350000 κάτοικοι της Αφρίν θα ξεχαστούν σύντομα με αυτά που θα ακολουθήσουν. 

Ο Ερντογάν είναι ένας νέος μεγάλος δικτάτορας που έχει φανερό σκοπό να σύρει ως άλλος Χίτλερ τη χώρα του σε μια νέα εποχή επεκτατικών πολέμων.

Εμείς εδώ πρέπει να ανησυχούμε και ταυτόχρονα να προετοιμαζόμαστε γιατί η λεηλασία και οι εκβιασμοί είναι πάγια τουρκική πολιτική. Τώρα μάλιστα που το θράσος της Τουρκίας μένει συνεχώς αναπάντητο η Ευρώπη πρέπει να ξυπνήσει όσο είναι νωρίς .