Όπως φαίνεται έχει γίνει σύνηθες φαινόμενο η καταστροφή της φύσης και του περιβάλλοντος με τα τόσα περιστατικά που συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων και της κλιματικής αλλαγής.

Ανάμεσα σε αυτά τα περιστατικά προστέθηκε και η Αυστραλία, με τις φονικές πυρκαγιές που έπληξαν την Ήπειρο, καταστρέφοντας την πανίδα της Αυστραλίας (πλησιάζουν σχεδόν στο μισό εκατομμύριο τα νεκρά ζώα), προκαλώντας μεγάλες υλικές καταστροφές και ανθρώπινες απώλειες.  

Οι υψηλές θερμοκρασίες και οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην χώρα αυτό το σαββατοκύριακο αναμένεται ότι θα επιδεινώσουν τις πυρκαγιές σε ολόκληρη τη χώρα με αποτέλεσμα οι πυρκαγιές που μαίνονται να είναι ανεξέλεγκτες.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών ανησυχούμε για την τεράστια έκταση των καταστροφικών πυρκαγιών που πλήττουν την  Αυστραλία. Ευελπιστούμε όσο το δυνατόν πιο σύντομα να αντιμετωπιστεί το κακό. 

Είναι καιρός να αντιληφθούν όλοι οι αρμόδιοι – Διεθνείς Οργανισμοί και Κυβερνήσεις – ότι τα ψέματα έχουν τελειώσει. Η κλιματική αλλαγή που προκάλεσε ο άνθρωπος με τις αλόγιστες και υπερβολικές του δράσεις απειλεί να καταστρέψει τον πλανήτη. Είναι ώρα για δράση, είναι ώρα για αποφάσεις. Τέρμα στα μισόλογα και στις διακηρύξεις χωρίς αντίκρισμα. Η Αυστραλία, μια χώρα που την χαρακτηρίζει ο «κλιματικός σκεπτικισμός» πληρώνει με πολύ βαρύ τίμημα την κλιματική αλλαγή. Δεν χωρούν άλλες αμφιταλαντεύσεις και αμφισβητήσεις. 

Είναι καιρός και εδώ στη Κύπρο να πάρουμε το μήνυμα. Η καταστροφή που βιώνει σήμερα η Αυστραλία ας μας ενεργοποιήσει κι ας αλλάξουμε πολιτικές και συνήθειες.