Η απόφαση του Υπουργικού για παραχώρηση του κτιρίου της πρώην ΣΠΕ Πολεμιδιών στον Δήμο Αμμοχώστου έχει προκαλέσει έντονη ρήξη μεταξύ δυο Δήμων αχρείαστα.

Με μεγάλη μας λύπη παρακολουθήσαμε τις χθεσινές εικόνες «κατάληψης» του κτηρίου της πρώην ΣΠΕ Πολεμιδιών από τον Δήμαρχο, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και υπάλληλους του Δήμου, οι οποίοι αντιδρούσαν στην άρνηση του Υπουργικού να τους παραχωρήσει το κτίριο που κτίστηκε με τα λεφτά των καταθετών της περιφέρειας τους.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, αφουγκραζόμαστε τα δίκαια αιτήματα του Δήμου Πολεμιδιών για μεταστέγαση των υπηρεσιών του σε άλλο κτήριο καθώς το υφιστάμενο κτήριο αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα χώρου και στέγασης προσωπικού και χρήζει άμεσης στατικής και αντισεισμικής αναβάθμισης. Από την άλλη πρέπει να εξευρεθεί και να παραχωρηθεί χώρος στον προσφυγικό Δήμο Αμμοχώστου για την απρόσκοπτη και ομαλή λειτουργία του.

Η Κυβέρνηση πρέπει να εξετάσει άμεσα και σοβαρά τα δίκαια αιτήματα και των δυο Δήμων και να ικανοποιήσει και τις δυο πλευρές.