Είναι τουλάχιστον υποκριτικό να φωνάζουν και να δείχνουν με το δάχτυλο για κρατικές σπατάλες, αυτοί οι οποίοι είναι βουτηγμένοι στα σκάνδαλα και οδήγησαν την Κύπρο στην οικονομική καταστροφή.

Εμείς πάντως θα προσπαθήσουμε όπως αυτή η λασπολογία από την εφημερίδα “Αλήθεια” να γυρίσει μπούμερανγκ για το πολιτικό κατεστημένο, το οποίο εξυπηρετεί η εφημερίδα. Ζητήσαμε και ζητούμε, να ελεγχθούν και να περικόπτουν όλες οι αχρείαστες δημόσιες δαπάνες που αφορούν φρουρούς/οδηγούς πολιτικών προσώπων και άλλα αναχρονιστικά επιδόματα (π.χ. έξοδα παραστάσεως, οδοιπορικά, τηλεφώνου κοκ).

Είναι πάγιο αίτημα μας προς την Κυβέρνηση – στην οποία συμμετέχει ο κ. Χάσικος – να καταργηθούν οι αστυνομικές φρουρές των πολιτικών αρχηγών και όπου αλλού δεν χρειάζονται. Η Κυβέρνηση όμως, στην οποία συμμετέχει ο κ. Χάσικος όχι μόνο δεν τις κατάργησε αλλά τις αύξησε.

Σε ότι αφορά τις λασπολογίες της εφημερίδας “Αλήθεια”, η οποία θίχτηκε γιατί ο κ. Γιώργος Περδίκης και ο Γενικός Ελεγκτής ασχολήθηκαν με τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του κ. Χάσικου και το πιθανό ασυμβίβαστο, είμαστε υποχρεωμένοι να επαναλάβουμε τα παρακάτω διότι η εφημερίδα αποφεύγει να προβάλλει την πραγματικότητα.

Ούτε ένα ευρώ δεν πήγε στον Πρόεδρο προσωπικά. Χθες δόθηκε στη δημοσιότητα το συμβολαίου του συγκεκριμένου υπαλλήλου που εκτελεί και χρέη οδηγού.

Ο κ. Περδίκης αρνήθηκε τους φρουρούς. Η τότε κυβέρνηση αποφάσισε – για να μη δημιουργηθεί θέμα άνισης μεταχείρισης – να δώσει στο Κίνημα επίδομα οδηγού. Από αυτή την απόφαση- η οποία κάθε χρόνο επιβεβαιώνει η κυβέρνηση και η Βουλή με την ψήφιση του ετήσιου προϋπολογισμού- το κράτος και ο φορολογούμενος πολίτης έχουν εξοικονομήσει πέραν του ενός εκατομμυρίου ευρώ.

Ως Κίνημα Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών εγγράψαμε χθες θέμα στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ελέγχου αυτεπάγγελτο θέμα με τίτλο: «Οι δημόσιες δαπάνες για φρουρούς/οδηγούς πολιτικών προσώπων».

(Είμαστε στη διάθεση του οποιουδήποτε για διευκρινίσεις).