Με τις ακραίες θέσεις των Τούρκων στις διαπραγματεύσεις -όπως ομολογεί ο ίδιος κ. Αναστασιάδης- πως μπορεί να ετοιμάζεται για νέα Γενεύη;

Οι δημοσιογραφικές πληροφορίες, οι οποίες αναφέρουν ότι υπάρχουν πιέσεις για νέα διεθνή διάσκεψη και μάλιστα εντός του Ιουνίου είναι ανησυχητικές.

Η ανύπαρκτη πρόοδος στις συνομιλίες και οι απαράδεκτες και ακραίες θέσεις των Τούρκων – όπως ομολόγησε σήμερα στην ομιλία του ο ίδιος ο Πρόεδρος Αναστασιάδης στη Λεμεσό- δεν ευνοούν και δεν δικαιολογούν μία νέα διάσκεψη, ενώ ο χρονικός προσδιορισμός της βολεύει όλους εκτός από την Κυπριακή Δημοκρατία.

Από τη στιγμή που δεν έχει πραγματοποιηθεί η κατάλληλη προετοιμασία και να διασφαλιστεί ότι δεν θα οδηγηθεί σε αδιέξοδο η “νέα Γενεύη”, μπορεί να δώσει το κατάλληλο άλλοθι στην Τουρκία για την ένταση που θέλει να δημιουργήσει τον Ιούλιο λόγω των ενεργειακών εξελίξεων.

Ο κ. Άιντε από τη πλευρά του δεν έχει άλλα χρονικά περιθώρια, αφού λόγω των εκλογών στη Νορβηγία πρέπει να αποχωρήσει για να κυνηγήσει τις προσωπικές φιλοδοξίες.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών εμμένουμε στη θέση μας, ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για μία νέα αποτυχημένη διεθνή διάσκεψη και καλούμε τον Πρόεδρο Αναστασιάδη να μην την αποδεχθεί εφόσον δεν εξασφαλιστεί ότι θα είναι γόνιμη.

Το πάθημα της Γενεύης του περασμένου Ιανουαρίου πρέπει να γίνει μάθημα για τον Πρόεδρο Αναστασιάδη.