Ο πρώτος σταθμός της μεγάλης εκστρατείας καθαριότητας «Clean-Up the Med», στην οποία συμμετέχει και φέτος η Νεολαία Οικολόγων, έγινε την Κυριακή 14 Μαΐου, στην παραλία Ακρωτηρίου, στη Λεμεσό.
Σχεδόν είκοσι τρία κιλά σκουπίδια από πλαστικό και τέσσερα κιλά σύμμεικτων σκουπιδιών, συλλέχτηκαν από την παραλία Ακρωτηρίου. Παραλία που χρησιμοποιείται από τις χελώνες για να γεννήσουν τα μικρά τους. Σε αφθονία, ήταν τα μικροπλαστικά όπου η Νεολαία Οικολόγων σε συνεννόηση με το Περιβαλλοντικό Κέντρο Εκπαίδευσης Ακρωτηρίου, θα προγραμματίσει εκ νέου επίσκεψη για ειδική μέτρηση και δειγματοληψία μικροπλαστικών.
H εκστρατεία καθαριότητας διοργανώνεται από την ιταλική οργάνωση Legambiente με σκοπό τον καθαρισμό της Μεσογείου και η Νεολαία Οικολόγων πρωτοστατεί στην υλοποίηση της και στην Κύπρο.
Οι επόμενοι σταθμοί της εκστρατείας καθαριότητας είναι:
· Κυριακή 11 Ιουνίου, Παραλία Μενεού στη Λάρνακα, στις 09:30
· Σάββατο 8 Ιουλίου, Παραλία Αγίων Αναργύρων στην Αγία Νάπα, στις 09:30
· Σάββατο 19 Αυγούστου, Παραλία Λάρας στην Πάφο, στις 11:00
Σας περιμένουμε όλους εκεί για θάλασσες κι ακτές, ελεύθερες και καθαρές!