Η Τουρκία συντηρεί την τακτική των απειλών και ο ηγέτης των Τουρκοκυπρίων, ο οποίος φαινομενικά διαφώνησε με την Άγκυρα πρόσφατα, έχεις τις δικές του βλέψεις, τις οποίες εκφράζει δημόσια.

Την ίδια ώρα που τα πιο πάνω φαίνεται να αφήνουν εκκρεμότητες, προβληματίζει και το γεγονός των ποικίλων ημερομηνιών άφιξης της Ειδικής Απεσταλμένης του Γενικού Γραμματέα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο, πριν αυτή επισκεφθεί την Τουρκία. Το γεγονός αυτό θα έπρεπε βεβαίως να προβληματίζει και την Κυπριακή ηγεσία.

Αντί λοιπόν η Κυβέρνηση και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης να ασχολείται με όλα τα σημαντικά θέματα του Κυπριακού, της ΑΟΖ και όσα παρεμφερή προκύπτουν, διαπιστώνουμε ότι αρέσκεται να συντηρεί μια αντιπαράθεση με το ΑΚΕΛ και τον Γενικό Γραμματέα του κ. Άντρο Κυπριανού. Το ΑΚΕΛ από την άλλη αντί να καταδικάζει την τουρκική προκλητικότητα αρέσκεται να επιτίθεται κατά του Προέδρου Αναστασιάδη.

Η τακτική αυτή, η οποία πλέον είμαστε πεπεισμένοι ότι συντηρείται καθαρά επικοινωνιακά, εξυπηρετώντας συγκεκριμένες ανάγκες, μόνο ζημιά προκαλεί στον τόπο και στο λαό.

Δυστυχώς η τακτική της διαμάχης και μάλιστα υπό τη μορφή κοκορομαχίας, έχει αποδειχθεί ότι δίνει δικαίωμα σκληρής αλλά και ζημιογόνας πολιτικής από την Τουρκία και τους εγκάθετους της στην Κύπρο, ενώ αφήνει στο περιθώριο σημαντικές πτυχές που κάποιοι θέλουν να ξεχάσουν.