Δηλώσεις της συντονίστριας της ομάδας δράσης για τα ζώα κας Ανθής Μουζούρη:

Σήμερα γιορτάζουμε την μέρα του σκύλου. Του τετράποδου φίλου του ανθρώπου που δίνει απλόχερα την αγάπη και την αφοσίωση του στον άνθρωπο μέχρι το τέλος της Ζώης του , σύντροφος , προστάτης, οδηγός τυφλών, διασώστης, θεραπευτής. Ο σκύλος είναι ένα πλάσμα που δεν θα προδώσει ποτέ τον άνθρωπό του, και θα δώσει και τη ζωή του για την οικογένειά του. Είναι εκείνος που θα μας καλωσορίσει μόλις μπούμε στο σπίτι κουνώντας την ουρά του μέχρι να πιάσει μια αγκαλιά από το αγαπημένο του πρόσωπο.

Δυστυχώς το τραγικό είναι ότι ενώ ο σκύλος προσφέρει απλόχερα την αγάπη του χωρίς ανταλλάγματα, κάποιοι επιλέγουν να βασανίζουν, να εγκληματούν, να τα σκοτώνουν και να τα εγκαταλείπουν. Πράξεις που δείχνουν ότι ο άνθρωπος δεν αξίζει την  τόση αγάπη που μας δείχνουν. Αρκετές είναι οι υποθέσεις κακοποιήσεων, θανατώσεων σκύλων που φτάνουν και στην ομάδα μας. Πράξεις καταδικαστέες και άκρως ανησυχητικές στην κοινωνία που ζούμε. Μελέτες έδειξαν ότι άτομα που βασανίζουν ένα ζώο μπορούν με την ίδια ευκολία να ασκήσουν βία και πάνω σε άνθρωπο. Άτομα χωρίς συνείδηση με ψυχικές διαταραχές.

Οι εγκαταλείψεις σκύλων είναι χιλιάδες κάθε χρόνο και ενώ είναι μια πράξη παράνομη παρατηρούμε τα καταφύγια να είναι ασφυκτικά γεμάτα. Καλούμε όλους τους Δήμους και τις Κοινότητες να εφαρμόζουν την νομοθεσία και να διαθέτουν εγκεκριμένους χώρους κράτησης για τους αδέσποτους σκύλους και να γίνονται οι απαραίτητοι έλεγχοι από τις Αρχές αν είναι κατάλληλοι οι χώροι και όχι κολαστήρια και να πεθαίνουν αβοήθητοι σε άθλιες συνθήκες.

Επιτέλους αυτοί που εγκληματούν απέναντι στα ζώα πρέπει να τιμωρούνται με βαρύτατες ποινές.  Είναι η ώρα να γίνει ένα ανεξάρτητο σώμα κάτω από την Αστυνομία, με δικό τους προσωπικό που να αποτελείται από φιλόζωους που θα έχουν ζήλο όσον αφορά τη διάσωση των ζώων και να έχουν το δικό τους εξοπλισμό, δικά τους αυτοκίνητα, στολές και κινητά τηλέφωνα. Η αστυνομία των ζώων δεν μπορεί να λειτουργήσει ως έχει γιατί λειτουργεί με ολιγάριθμο προσωπικό με αποτέλεσμα να μην ανταποκρίνεται ούτε στις κλήσεις για κακοποιήσεις ζώων.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, θα παλέψουμε να καταστούν οι βαριές μορφές βίας και θανατώσεις ζώων ως κακούργημα.

Παράλληλα, κάνουμε έκκληση στον κόσμο να υιοθετούν σκύλους από τα καταφύγια για να τους δώσουν την αγάπη που τους αξίζει.

Σήμερα είναι μια καλή ευκαιρία λοιπόν να περάσετε όμορφα με τον αγαπημένο σας σκύλο και του δείξετε πόσο ευγνώμων είσαστε που είναι δίπλα σας!.

«Ένας σκύλος είναι το μόνο πράγμα στη γη που σε αγαπά περισσότερο από τον εαυτό του.» – Τζος Μπίλινγκς.