Με δελτίο Τύπου το δικηγορικό γραφείο «Χρίστος Πατσαλίδης Δ.Ε.Π.Ε» που εκπροσωπεί την οικογένεια Binmahfooz, εκ Σαουδικής Αραβίας, κάνει λόγο για ανακριβή δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών στην Κύπρο που αναφέρονται σε μέλη ή και μέλος της οικογένειας.

Στην ανακοίνωση – για ακόμα μια φορά – δεν παραλείπεται να γίνει αναφορά σε απειλές για λήψη δικαστικών μέτρων.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, τονίζουμε πως η παρέμβαση του δικηγορικού γραφείου που εκπροσωπεί τον Σαουδάραβα και την οικογένειά του δεν δίνουν ικανοποιητικές εξηγήσεις στα όσα καλείται να απαντήσει η Κυβέρνηση σχετικά με το θέμα της χρήσης του ιδιωτικού jet.

Ούτε δίνονται απαντήσεις στο γενικότερο ζήτημα των χρυσών διαβατηρίων.

Για ακόμη μια φορά αναφέρουμε πως δεν είναι μόνο το πρώην δικηγορικό γραφείο του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας που εμπλέκεται στις πολιτογραφήσεις αλλά και συγγενικά όπως και φιλικά του πρόσωπα, που εμπλέκονται ως μεσάζοντες ή ως ευνοούμενοι επενδυτές γης και developers (ακόμα και πρόσωπα του στενού του οικογενειακού κύκλου).

Ο Πρόεδρος πρέπει να τοποθετηθεί άμεσα και ξεκάθαρα στα αλλεπάλληλα κτυπήματα που δέχεται το τελευταίο διάστημα η Κυπριακή Δημοκρατία από την πολιτική των πολιτογραφήσεων.