Στις 12 Ιουλίου 2018 – όπως μαθαίνουμε σήμερα από το Φιλελεύθερο – η Περιβαλλοντική Αρχή θυμήθηκε να εκδώσει θετική γνωμάτευση υπό αυστηρούς δήθεν όρους, μετά από την τελετή των εγκαινίων που έγιναν με κάθε επισημότητα.

Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών θεωρεί ότι το κράτος έπρεπε να δράσει προληπτικά και να μην επιτρέψει την ανέγερση ούτε μιας κολώνας, από τη στιγμή που η Περιβαλλοντική Αρχή διαπιστώνει σοβαρές, αρνητικές και μόνιμες επιπτώσεις στο περιβάλλον του υγροτόπου της Αλυκής Ακρωτηρίου, στην πτηνοπανίδια, προβλήματα με κουνούπια, με τον φωτισμό και τον θόρυβο που προκαλούν συνέπειες στη βιοποικιλότητα, με την αλλαγή χρήσης γης και με ενδεχόμενες επιπτώσεις σε περιοχή προστασίας της φύσης.

Όπως είχαμε προβλέψει, η δήθεν αυτή ανάπτυξη θα επιφέρει ένα ακόμη πλήγμα στο ήδη ταλαιπωρημένο περιβάλλον του νησιού μας.

Η αναγκαιότητα να εκπονούνται πρώτα ολοκληρωμένες περιβαλλοντικές μελέτες πριν από την αδειοδότηση οποιουδήποτε έργου. Διαφορετικά η Κύπρος θα γίνει ένα κράμα από μπετόν και θα χάσουμε και τον ελάχιστο φυσικό πλούτο που έχουμε στον βωμό του κέρδους και της δήθεν οικονομικής ανάπτυξης, που μόνο πράσινη δεν είναι.