Η σημερινή απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων συνιστά ουσιαστικά την κήρυξη της λήξης της οικονομικής κρίσης, για 1050 υψηλόμισθους υπαλλήλους του δημοσίου.

Με τις ψήφους ΑΚΕΛ, ΔΗΣΥ και ΔΗΚΟ επετράπη στην κυβέρνηση να προχωρήσει στην προαγωγή ενός μεγάλου αριθμού δημόσιων υπαλλήλων.

Την ώρα που ακόμα χιλιάδες εργαζόμενοι στο δημόσιο βρίσκονται στις τάξεις των θυμάτων της οικονομικής κρίσης, την ώρα που χιλιάδες άλλοι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα και αυτοεργοδοτούμενοι βλέπουν τα εισοδήματα τους να μειώνονται και καθώς χιλιάδες νέοι αναζητούν αξιοπρεπή εργασία ή απλά την οποιαδήποτε εργασία, μια θράκα μεγαλουπαλλήλων του δημοσίου, με την υποστήριξη των μεγάλων κομμάτων βρίσκουν το δρόμο για την επαγγελματική και μισθολογική τους ανέλιξη.

Η δημόσια υπηρεσία μπορεί να χρειάζεται στήριξη και στις ανώτερες βαθμίδες αλλά δε μπορούσαν αυτοί οι άνθρωποι να περιμένουν ακόμα λίγο, να προχωρήσει η μεταρρύθμιση της δημόσιας υπηρεσίας, ώστε να εφαρμοστούν νέα συστήματα αξιολόγησης και ανέλιξης των δημοσίων υπαλλήλων όπως ευαγγελίζεται η ίδια η κυβέρνηση;

Γιατί τόση βιασύνη;

Οι ευθύνες των τριών μεγάλων κομμάτων είναι βαριές.