Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, θα βραβευθούν πρόσωπα και φορείς που επέδειξαν ιδιαίτερη δράση σε ζητήματα προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος, καλλιέργειας της περιβαλλοντικής συνείδησης και ανάπτυξη καινοτόμων μεθόδων προώθησης της ανακύκλωσης και επαναχρησιμοποίησης υλικών.

Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών σας προσκαλεί την Τετάρτη 7 Ιουνίου και ώρα 19:30 στην τελετή απονομής των Περιβαλλοντικών Βραβείων 2017, στη Δημοσιογραφική Εστία, ΡΙΚ 12, Λευκωσία.

Ο θεσμός των Περιβαλλοντικών Βραβείων, αποτελεί ένα ετήσιο ορόσημο, στη διάδοση της ανάγκης προστασία του περιβάλλοντος​ και της επιβράβευσης καλών πρακτικών σε ολόκληρη την Κύπρο.

Ειδικά δε φέτος, με τις αρνητικές εξελίξεις στην παγκόσμια συμφωνία για το κλίμα, διοργανώσεις όπως αυτή αποδεικνύουν ότι η Κοινωνία των Πολιτών είναι εδώ, ικανή να λειτουργήσει πολύ πιο προωθημένα, από τις πολιτικές της ηγεσίες.

 

Οι βραβευόμενοι της φετινής διοργάνωσης είναι:

 1. Χαρά Παπαστεφάνου για τη μεγάλη συνεισφορά στη διερεύνηση περιστατικών ρύπανσης του νερού και του εδάφους.

 2. Άνδρος Ζαχαρία: για το βιβλίο ”Eco Friendly Greenhouse – Reduce – Reuse – Recycle” που προωθεί τη δημιουργικότητα μέσω της χρήσης απορριμμάτων πλαστικού.

 3. Ομάδα Grow Green για την επιτυχία τους στο διαγωνισμό “Junior Achievement” για τις περιβαλλοντικές ανερχόμενες επιχειρήσεις

 4. Genius Eco Minds για το οικολογικό ρεπορτάζ “Energy …in Progress” που προωθεί την ιδέα της ορθολογιστικής διαχείρισης των αποβλήτων.

 5. Ομάδα μαθητών της Β1 από το Περιφερειακό Γυμνάσιο Λιβαδιών για την περιβαλλοντική εργασία τους για την απερήμωση της Κύπρου.

 6. Γαβριήλ Παντελής (Gabriel), για την συνολική προσφορά του στην διδασκαλία και εξάπλωση της Περμακουλτούρας και άλλων Βιώσιμων Πρακτικών και μεθόδων.

 7. Χάρης Σοφοκλέους, για το Black Widow Project: ένα ηλεκτροκίνητο μοτοποδήλατο

 8. PAT shoes για την προώθηση της παραδοσιακής κατασκευής παπουτσιών υιοθετώντας την πολιτική «κάθε ζευγάρι ένα δέντρο».

 9. Βραβείο Νεολαίας Οικολόγων: Αλέξανδρος Ιωάννου Πελετιέ για τη διεξαγωγή εργαστηρίων δημιουργικής επαναχρησιμοποίησης.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης:

 • Καλωσόρισμα

 • Χαιρετισμός Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού, κ. Κώστα Καδή

 • Χαιρετισμός Επιτρόπου Περιβάλλοντος, κ. Ιωάννας Παναγιώτου

 • Χαιρετισμός Προέδρου Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, κ. Γιώργου Περδίκη

 • Επίδειξη Μόδας με μεταποιημένα ενδύματα διακοσμημένα με μοτίβα και κεντήματα από τη λαϊκή τέχνη και παράδοση της Κύπρου, από μαθήτριες του Περιφερειακού Γυμνασίου Κοκκινοτριμιθιάς.

 • Απονομή Περιβαλλοντικών Βραβείων 2017

 • Δεξίωση.