Ο κ. Αναστασιάδης μπορεί στο προεκλογικό του πρόγραμμα να ισχυρίζεται (σελ19) ότι προστάτευσε «με ισχυρό θεσμικό πλαίσιο την πρώτη κατοικία» αλλά ο προϊστάμενος της υπηρεσίας αφερεγγυότητας κ. Γ. Καροτσάκης φαίνεται να διαφωνεί. Συγκεκριμένα ο κ. Καροτσάκης σε δηλώσεις του χθες στο ΡΙΚ, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για την πρώτη κατοικία, με την ευκαιρία της πρώτης πώλησης κόκκινων δανείων σε ξένο επενδυτικό ταμείο από την Ελληνική Τράπεζα.

Στην ίδια σελίδα (σελ. 19) στο πρόγραμμα Ν. Αναστασιάδη γίνεται για πρώτη φορά αναφορά για δημιουργία “εξειδικευμένου φορέα για την πιο αποτελεσματική αντιμετώπιση του προβλήματος” των μη εξυπηρετούμενων δανείων. Παραδέχεται έτσι ο απερχόμενος πρόεδρος την πλήρη αποτυχία του στον τομέα της διαχείρισης των μη εξυπηρετούμενων δανείων και αναγκάζεται να καταφύγει στην υιοθέτηση – έστω και με το ζόρι και προσχηματικά-  της πρότασης του Νικόλα Παπαδόπουλου για δημιουργία δημόσιου φορέα διαχείρισης των μη εξυπηρετούμενων δανείων.

Η πρώτη πώληση πακέτων μη εξυπηρετούμενων δανείων από την Ελληνική Τράπεζα, ταυτόχρονά με την εφαρμογή της συμφωνία του Συνεργατισμού με την Ισπανική  Altamira, αποδεικνύει ότι η απερχόμενη κυβέρνηση δεν μπορεί να ξεφύγει από το μεγαλύτερο εφιάλτη της Κυπριακής οικονομίας, που δεν είναι άλλος από τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια.

Ο κ. Αναστασιάδης ας σταματήσει να κοροϊδεύει το λαό με ψέματα και προεκλογικές διακηρύξεις  για μέτρα που απέτυχαν ήδη ή που ποτέ δεν πίστεψε ο ίδιος και η κυβέρνηση του. Μόνο ο Νικόλας Παπαδόπουλος και η κυβέρνηση της αλλαγής έχει την βούληση, τη θέληση και τη γνώση να διαχειριστούν το πρόβλημα των μη εξυπηρετούμενων δανείων.