Ο λεγόμενος υπουργός εξωτερικών των κατεχομένων Κουντρέτ Οζερσάι εξαπέλυσε σωρεία απειλών κατά των Ελληνοκυπρίων μέσω του παράνομου σταθμού Μπαϋράκ σε σχέση με την κυπριακή ΑΟΖ αλλά και το Κυπριακό, την ιδιά ώρα που και ο Τσαβούσογλου συνέχισε τις ύβρεις και τις προσβολές.

Μιλώντας για τα δύο αυτά θέματα ο κ. Οζερσάι ανέφερε ότι η αν η «ελληνοκυπριακή πλευρά ξεκινήσει γεωτρήσεις τότε και τουρκοκυπριακή πλευρά θα ξεκινήσει» ενώ δεν δίστασε να συμπληρώσει πως αν οι Ελληνοκύπριοι προχωρήσουν στο στάδιο των γεωτρήσεων, το θέμα θα ξεκαθαρίσει στην Άγκυρα και θα προχωρήσουν πια με τη στρατηγική τους.

Ξεκαθαρίζοντας επίσης τον λόγο της επίσκεψης του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών Μελβούτ Τσαβούσογλου στην Κύπρο κατά την τελευταία του επίσκεψη, καθώς ανέφερε ότι έκαναν αξιολογήσεις με τον Μουσταφά Ακιντζί, κατέληξε στο ότι ο “τουρκοκυπριακός λαός” έχει δικαιώματα σε αυτές τις πηγές ενέργειας, θέση την οποία στηρίζει και η Τουρκία.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών οφείλουμε να σημειώσουμε στην κυπριακή κυβέρνηση ότι η τακτική των απειλών της Τουρκίας αλλά και των εδώ εγκάθετών της έχει πλέον ξεφύγει από κάθε όριο. Όλα αυτά τα προκλητικά και επικίνδυνα που προβάλλουν οι Τούρκοι μένουν αναπάντητα, ακαταδίκαστα και μη απορριπτέα. Θυμίζουμε ότι η σιωπή μπορεί να εκληφθεί και ως αποδοχή.