​Δεν προκαλεί έκπληξη το ποσό των χαμένων εσόδων από το ΦΠΑ στα καύσιμα, καθώς η Κυβέρνηση αρνείται να αντιληφθεί ότι ούτως ή άλλως, με την υφιστάμενη κατάσταση εφοδιασμού των καυσίμων Ελληνοκυπρίων καταναλωτών από τα κατεχόμενα, το κράτος έχει ήδη χαμένο ένα σημαντικό ποσοστό από τις βαριές φορολογίες.

Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών είχε προειδοποιήσει έγκαιρα την Κυβέρνηση για την κατάσταση που δημιουργείται λόγω της πτώσης της τουρκικής λίρας. Είχαμε ζητήσει την λήψη μέτρων έκτακτης ανάγκης, όπως ο έλεγχος της τιμής των καυσίμων μέσω της μείωσης των τελών και της φορολογίας, ως ένα δίκαιο μέτρο στήριξης στους καταναλωτές.

Να θυμίσουμε ότι ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, έχουμε επιβεβαιώσει και αναδείξει το θέμα της προμήθειας των καυσίμων από τα κατεχόμενα για εμπορικούς σκοπούς, ύστερα από διαβήματα του Προέδρου του Κινήματος κ. Γιώργου Περδίκη. Τα γελοία μέτρα που εφάρμοσε για λίγες μέρες οι κυβέρνηση, όχι μόνο δεν αντιμετώπισαν το πρόβλημα αλλά το έχουν επιτείνει.

Ήδη πολλοί πολίτες διαμαρτύρονται στο Κίνημα Οικολόγων για υπερβολικό καπνό από εξατμίσεις αυτοκινήτων, συνδέοντας προφανώς το γεγονός με την ακαταλληλότητα των καυσίμων που πωλούνται στα κατεχόμενα.

Η κυβέρνηση φαίνεται να αδυνατεί να εφαρμόζει πρακτικές και χρήσιμες λύσεις όπως η έκτακτη μείωση της τιμής των καυσίμων, με αποτέλεσμα να μετρά σήμερα με αριθμούς τις απώλειες σε φόρους τους οποίους όμως εισπράττει το κατοχικό καθέτως. Αυτό είναι το αποτέλεσμα μιας πολιτικής που χαρακτηρίστηκε από πλήρη απραξία, έλλειψη προνοητικότητας και επίδειξης αδιαφορίας.