Σύμφωνα με δημοσιεύματα φαίνεται ότι στη συνέχιση των εργασιών στα τεμάχια ιδιοκτησίας της Αρχιεπισκοπής στη Γεροσκήπου  έχει καταλήξει το Τμήμα Αρχαιοτήτων, εφόσον τηρηθούν ορισμένες προϋποθέσεις και συνεχιστούν οι ανασκαφικές εργασίες σε μέρος τους.

 Ο Αρχιεπίσκοπος λοιπόν, δεν θα χρειαστεί να μπει και να τα ισοπεδώσει όλα, όπως απειλούσε πριν λίγους μήνες επειδή οι  αρχές “καθυστερούσαν”  την επένδυση.

Μετά την περίεργη και επικίνδυνη απόφαση του υπουργικού συμβουλίου να αποχαρακτηρίσει την περιοχή από μνημείο πίνακα β προκειμένου να ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις της Αρχιεπισκοπής, έρχεται τώρα η συναίνεση από το τμήμα αρχαιοτήτων για να αδειοδοτηθεί η ανάπτυξη της Αρχιεπισκοπής.

Μοναδικός κερδισμένος από το σχεδιαζόμενο έργο, είναι η κοινοπραξία που θα το κατασκευάσει και βεβαίως ο Αρχιεπίσκοπος που μετά μανίας φροντίζει να μην διαταραχτούν τα χρονοδιαγράμματα.

Από τη μεριά μας, πέραν από καλό νέο έτος, οφείλουμε να ευχηθούμε το 2018 από τη μια να είναι ένα έτος αναβαθμισμένης λειτουργίας των θεσμών και από την άλλη μία χρονιά που ο άνθρωπος, η ζωή, ο πολιτισμός  και το περιβάλλον θα ιεραρχηθούν ως ασυγκρίτως σημαντικότερες αξίες από τα κέρδη των επιχειρήσεων και των επενδυτών.