Η Επαρχιακή Επιτροπή Πάφου του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, χαιρετίζει την απόφαση του Δήμου Πάφου, να προχωρήσει επιτέλους στην δημιουργία Πράσινου σημείου.

Τα τελευταία χρόνια με κάθε ευκαιρία θέταμε αυτό το θέμα σαν μια αδήριτη ανάγκη για την προστασία του περιβάλλοντος.

Ολόκληρες περιοχές γύρω από την πόλη της Πάφου έχουν μετατραπεί σε απέραντους σκυβαλότοπους. Για την αποκατάσταση δε των εν λόγω περιοχών, το κράτος θα κληθεί να καταβάλει υπέρογκα ποσά.

Έστω και καθυστερημένα πιστεύουμε ότι η δημιουργία του Πράσινου Σημείου, θα δώσει οριστική λύση στην ανεξέλεγκτη απόρριψη παντός είδους άχρηστων υλικών.

Η καθυστέρηση της κατασκευής κόστισε στον Δήμο Πάφου, την χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης που είχε καταληκτική ημερομηνία το τέλος του 2016.

Ελπίζουμε ότι το νέο Πράσινο Σημείο, στην πόλη μας να μην τύχει της αντιμετώπισης των πράσινων σημείων της υπόλοιπης Κύπρου. Τα πράσινα σημεία κατασκευάστηκαν πριν από δύο χρόνια χωρίς να έχουν λειτουργήσει. Πρόκειται για ένα μεγάλο περιβαλλοντικό και οικονομικό σκάνδαλο το οποίο δεν έχει ακόμα διερευνηθεί. 

Υπενθυμίζεται ότι τα πράσινα σημεία έγιναν με συγχρηματοδότηση της  Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η μετατόπιση της ευθύνης από τον ένα στον άλλο για καθυστέρηση στη λειτουργία τους δεν αλλάζει το αποτέλεσμα. Το περιβάλλον επιβαρύνεται καθημερινά από αυτή την καθυστέρηση.