Η ανέγερση του κτιρίου που πρόκειται να λειτουργήσει η  Στέγη Ηλικιωμένων στο Παλαιχώρι εδώ και δύο χρόνια έχει ολοκληρωθεί αλλά δυστυχώς δεν έχει τεθεί ακόμα σε λειτουργία. Το κονδύλι που έχει εγκρίνει η Κυβέρνηση για την ανέγερση ανέρχεται στα €2.788.000.

Για αυτό το σκοπό ο κ. Περδίκης έχει ζητήσει μέσω κοινοβουλευτικής ερώτησης που απέστειλε προς την Υπουργό Εργασίας κ. Ζέτα Αιμιλιανίδου για το εν λόγω ζήτημα να μας πληροφορήσει για τους λόγους που ακόμα δεν έχει τεθεί σε λειτουργία η Στέγη Ηλικιωμένων και τι προτίθεται να κάνει σε περίπτωση που προκύψουν προβλήματα λόγω της καθυστέρησης. 

Η υπουργός σε απάντηση της αναφέρει πως η καθυστέρηση της λειτουργίας της Στέγης οφείλεται στο γεγονός ότι δεν υπάρχει κατάληξη στις συζητήσεις που γίνονται μεταξύ των εμπλεκομένων Κοινοτικών Συμβουλίων για τον φορέα που θα αναλάβει τη λειτουργία της Στέγης παρά την καθοδήγηση που έχει δοθεί από τις Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών θεωρούμε πως η υπουργός δεν ήταν σαφής για το πότε θα λειτουργήσει η στέγη, ενώ παράλληλα οι απαντήσεις της σε καμία περίπτωση δεν μας ικανοποιούν.

Εδώ και δύο χρόνια το έργο έχει ολοκληρωθεί, πόσο ακόμα θα πρέπει να περιμένουμε;