Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, καταδικάζει τα παιχνίδια του κατοχικού καθεστώτος εις βάρος των μαρτυρικών κατοίκων της Τηλλυρίας.

Αφού ταλαιπωρήθηκαν οι κάτοικοι Τηλλυρίας από τον τρίμηνο και πλέον αποκλεισμό, τώρα οι κατοχικές αρχές θέλουν πιστοποιητικό αρνητικού τεστ κορωνοϊού κάθε τρεις μέρες, γεγονός που προκάλεσε την έντονη δυσαρέσκεια των κατοίκων με αποτέλεσμα να προβούν σε αυθόρμητη εκδήλωση διαμαρτυρίας.

Για τους κατοίκους του Πύργου Τηλλυρίας η κατάσταση είναι δραματική αφού καθημερινά χρησιμοποιούν το οδόφραγμα του Λιμνίτη για μεταβούν στις εργασίες τους, αλλιώς σε περίπτωση που μεταβούν από το δρόμο – Κάμπου – Ορκόντα χρειάζονται 3 ώρες για να φτάσουν στη Λευκωσία.

Σωστά οι κάτοικοι του Κ. Πύργου έχουν αγανακτήσει και σωστά απαγόρευσαν τη διέλευση των κατοχικών στρατιωτικών οχημάτων τα οποία δυο φορές την εβδομάδα – σύμφωνα με τη συμφωνία Χριστόφια Ταλάτ – διασχίζουν την κοινότητα και μεταφέρουν προμήθειες και προσωπικό στον στρατιωτικό θύλακα των Κόκκινων.  

Η Κυβέρνηση πρέπει να στηρίξει και να λάβει τα απαραίτητα μέτρα για τους κατοίκους Τηλλυρίας. Είναι πραγματικά άδικη η στάση του «ψευδοκράτους» απέναντι στους ταλαιπωρημένους κατοίκους του Πύργου Τηλλυρίας .

Πρέπει επιτέλους να τεθεί επιτακτικά το θέμα της ελεύθερης διέλευσης όλων των πολιτών από τον θύλακα των Κόκκινων. 

Οι κάτοικοι των περιοχών αυτών δεν είναι παιδιά ενός κατώτερου Θεού ή πολίτες δεύτερης κατηγορίας.

Υπενθυμίζεται ότι ενώπιον της Βουλής εκκρεμεί (και σύρεται από τον “Άννα στον Καϊάφα”) πρόταση νόμου του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών για τα οδοφράγματα στα Κόκκινα και το Πυροί.  Η Βουλή πρέπει να σταματήσει αυτή την απαράδεκτη κωλυσιεργία.