Η συντονίστρια της Επιτροπή Υγείας του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών κ. Μόνικα Πιερίδου δήλωσε πως «Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, στηρίζουμε διαχρονικά το αίτημα της κοινωνίας για δημιουργία Τμήματος Πρώτων Βοηθειών στο Μακάρειο Νοσοκομείο και χαιρετίζουμε την ανανεωμένη προσπάθεια του υπουργού Υγείας να υλοποιήσει την δέσμευση αυτή του προέδρου Αναστασιάδη, έστω τον τελευταίο χρόνο της προεδρίας του.

Ας μην ξεχνούμε ότι το Μακάρειο Νοσοκομείο μετρά σχεδόν 40 χρόνια ζωής και ακόμα δεν έχει λειτουργήσει Τμήμα Πρώτων Βοηθειών. Είναι αδιανόητο να αναγκάζονται οι γονείς να περνούν από το Τμήμα Πρώτων Βοηθειών του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, όπου όλοι ξέρουμε ότι υπάρχει μεγάλη πίεση και δεν υπάρχουν παιδίατροι, για να πάρουν παραπεμπτικό για το Μακάρειο Νοσοκομείο.

Θεωρούμε μεγάλη προσβολή για ένα κράτος να μην έχει δημιουργήσει ακόμη τις κατάλληλες υποδομές έτσι ώστε να μπορεί να λειτουργήσει ένας σταθμός πρώτων βοηθειών για τα παιδιά. Πρέπει να αποτελεί στόχο για την κυπριακή κοινωνία η δημιουργία ενός σύγχρονου Νοσοκομείου παίδων και μητέρων».