Στο 36ο Συνέδριο του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος (European Green Party – EGP) που έβαλε χώρα από τις 2 έως τις 4 Δεκεμβρίου στην Κοπεγχάγη, συμμετείχε αποστολή του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών.

Επικεφαλής της αποστολής του Κινήματος ήταν η κυρία Αλεξία Σακαδάκη, Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων, ενώ στην αποστολή συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών κ. Χαράλαμπος Θεοπέμπτου, η Αντιπρόεδρος Β’ του Κινήματος κ. Μαρία Κολά, το μέλος της Πολιτικής Επιτροπής κ. Έντμοντ Χαγουίλα και το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής κ. Μελίνα Μενελάου. Την Νεολαία Οικολόγων εκπροσώπησαν οι κ. Ορέστης Μάτσας και κ. Ανδρέας Χαραλάμπους.

Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου συζητήθηκαν θέματα που αφορούσαν την ενεργειακή κρίση, τον αυξανόμενο πληθωρισμό, την κλιματική αλλαγή και τον πόλεμο στην Ουκρανία. Σημαντική ήταν και η κατάθεση ψηφίσματος από το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών για την στήριξη των ακτιβιστών/ακτιβιστριών στο Ιράν που αντιστέκονται στο απολυταρχικό καθεστώς, το οποίο και υπερψηφίστηκε ομόφωνα από το Ευρωπαϊκό Πράσινο Κόμμα. Ψήφισμα που αφορούσε τις εντάσεις στην ανατολική Μεσόγειο και την Κύπρο και την πλήρη απομάκρυνση των τουρκικών στρατευμάτων από την Κύπρο επίσης εγκρίθηκε από την ολομέλεια των συνέδρων (επισυνάπτονται).

Η αποστολή του Κινήματος στην Κοπεγχάγη είχε ενεργό ρόλο στην διαμόρφωση εγγράφων που αφορούσαν την πολιτική για ψυχική υγεία, τα Άτομα με Αναπηρία όπως επίσης και την ενεργειακή και επισιτιστική κρίση.

Στο συνέδριο η αποστολή του Κινήματος είχε την ευκαιρία να προβεί σε σειρά επαφών με υπουργούς, Ευρωβουλευτές και βουλευτές των Πρασίνων από όλη την Ευρώπη, για να παρουσιάσουν τις σημαντικές πολιτικές μάχες μας για κοινωνικά και περιβαλλοντικά ζητήματα, το κράτος δικαίου, την ισότητα, το κυπριακό πρόβλημα και πολλά άλλα.