Δήλωση της Αναπληρώτριας Προέδρου του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών κ. Εφης Ξανθου

Πολλά είχαν ειπωθεί σε σχέση με το «μνημόνιο συναντίληψης» μεταξύ Υπουργείου Υγείας – Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας (ΟΑΥ) και Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ), με αποκορύφωμα να δηλώσουν μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΠΙΣ ότι ο Υπουργός Υγείας κ. Κωνσταντίνος Ιωάννου πλαστογράφησε το συγκεκριμένο έγγραφο.

Η χθεσινή δημόσια τοποθέτηση του οίκου Deloitte ξεκαθαρίζει ότι τελικά οι εκπρόσωποι του Υπ. Υγείας, του ΟΑΥ αλλά και τους ΠΙΣ ήταν ενήμεροι για όλα τα στάδια της διαδικασίας διαμόρφωσης και επαναδιατύπωσης του μνημονίου. Άρα ο ΠΙΣ γνώριζε για το μνημόνιο και είχε συμφωνήσει για τον καταρτισμό του.

Από τα πιο πάνω εξάγεται εύλογα το συμπέρασμα ότι ο ΠΙΣ άδικα κατηγόρησε τον Υπουργό Υγείας, δημιουργώντας ένα ακόμα πρόσκομμα στην υλοποίηση του ΓεΣΥ και δημόσιο σαματά για να θολωθούν ακόμη περισσότερο τα νερά. Είχαμε δίκαιο όταν είπαμε τότε ότι πρόκειται για κατάντημα να κατηγορείται ο υπουργός για πλαστογραφία.

Η κ. Έφη Ξάνθου, Αναπληρώτρια Πρόεδρος του Κινήματος και υποψήφια Ευρωβουλευτής δήλωσε τα εξής: «Για πολλοστή φορά έχει αποδειχθεί πως ο ΠΙΣ έχει κάνει ψευδείς δημόσιες τοποθετήσεις. Οι γιατροί οφείλουν να ζητήσουν ανάληψη ευθύνης από τους εκπροσώπους τους και να προχωρήσουν στον διορισμό νέων εκπροσώπων που θα τους εκπροσωπούν επάξια και χωρίς ιδιοτέλεια. Και ας αναλογιστούν πως ίσως να πρέπει να ακούσουν τι έχει να τους πει ο ΟΑΥ όσον αφορά τα δεδομένα του ΓΕΣΥ αντί να εναντιώνονται βασιζόμενοι σε ψευδείς ή παραπλανητικές τοποθετήσεις των εκπροσώπων τους. Είναι ξεκάθαρο πλέον σε εμάς ότι όσοι αναζητούν λύσεις εκτός ΓεΣΥ, ή το πολεμούν δημόσια ή υπόγεια, εξυπηρετούν οποιαδήποτε άλλα συμφέροντα εκτός από αυτά των ασθενών.»

Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών στηρίζει την εφαρμογή του ΓΕΣΥ και συμμετέχει στην εκστρατεία ενημέρωσης των πολιτών με διοργάνωση ειδικής ημερίδας το Σάββατο 9/3 στις 10:00 π.μ. στην «Δημοσιογραφική Εστία» με τίτλο «Τι πρέπει να γνωρίζουν οι πολίτες»