Δήλωση Προέδρου Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών κ. Γιώργου Περδίκη

Νέα συστήματα και όπλα θα περιλαμβάνει η Τουρκική άσκηση «Γαλάζια Πατρίδα», η οποία συνεχίζοντας το παιχνίδι της επίδειξης ισχύος, για πρώτη φορά θα πραγματοποιήσει την άσκηση σε τρείς θάλασσες, μεταξύ των οποίων και η ανατολική Μεσόγειος.

Ενώ οι προσπάθειες από μέρους των Ηνωμένων Εθνών αλλά και τους ηγέτες των Κυπρίων και Τουρκοκυπρίων είναι η επανέναρξη του διαλόγου για επίλυση του Κυπριακού, η Άγκυρα κλιμακώνει τις προκλήσεις της με κάθε δυνατό τρόπο. Το ερώτημα είναι τι μέτρα έχει λάβει η Κυβέρνηση για να αναδείξει την πρόκληση που συνιστούν οι τουρκικές ασκήσεις;

Η Κίνηση αυτή της Τουρκίας έχει στόχο να αμφισβητηθεί η Κυπριακή Δημοκρατία, ο γεωπολιτικός και γεωστρατηγικός της χώρος, στέλνοντας το μήνυμα ότι το ψευδοκράτος είναι αναβαθμισμένο και ενισχυμένο, λίγες ώρες πριν απο σημαντικές ανακοινώσεις απο την Exxon – Mobil

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης οφείλει να ενημερώσει και να συνεργαστεί με την πολιτική ηγεσία για τα μέτρα αντιμετώπισης των τουρκικών προκλήσεων και για το πως θα αναδειχθεί το θέμα σε διεθνές επίπεδο.

Θεωρούμε ότι η πρόσκαιρη κινητικότητα στο Κυπριακό δίνει μια καλή ευκαιρία στην ηγεσία των Ελληνοκυπρίων να ζητήσει παρέμβαση και αποκλιμάκωση της Τουρκικής προκλητικότητας.

Ελπίζουμε το Εθνικό Συμβούλιο της Παρασκευής δεν θα μείνει στα τετριμμένα και ανούσια, όπως συνηθίζει.