Ο Σύνδεσμος για Άτομα με Αυτισμό Κύπρου προέβη πρόσφατα σε καταγγελίες αναφορικά με τον τρόπο διαχείρισης ατόμων στο φάσμα του αυτισμού που είναι βίαιοι, αυτοκαταστροφικοί ή/και επικίνδυνοι για τον εαυτό τους ή τους οικείους τους, από τις αρμόδιες κρατικές Υπηρεσίες.

Φαίνεται ότι συντηρείται μια κατάσταση η οποία αντί να διευκολύνει την ομαλή διαβίωση των ατόμων που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού αλλά και τις οικογένειες τους, προκαλεί δυσχερείς καταστάσεις αλλά και αμφίβολες μεθόδους διαχείρισης των ατόμων με αυτισμό και του περιβάλλοντος τους.

Ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών κ. Γιώργος Περδίκης ζήτησε από την Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων τη συζήτηση του θέματος ως αυτεπάγγελτο.

Ταυτόχρονα, με επιστολή του καλεί τον αρμόδιο υπουργό να πληροφορήσει τη Βουλή των Αντιπροσώπων εάν έχει υπόψη του τις υπό αναφορά καταγγελίες του Συνδέσμου για Άτομα με Αυτισμό Κύπρου, τις καταγγελίες σχετικά με τον τρόπο διαχείρισης των ατόμων με αυτισμό από τις κρατικές υπηρεσίες, αλλά και πληροφόρηση σχετικά για τις υπηρεσίες που προσφέρει η Κυπριακή Δημοκρατία για την εν λόγω ειδική ομάδα ατόμων και των οικογενειών τους.