Η πολύκροτη υπόθεση με το κατασκοπευτικό βαν φαίνεται ότι έφθασε οριστικά στο τέλος της. Για ακόμη μια φορά το σοβαρό περιστατικό «κουκουλώθηκε» απαλλάσσοντας από τις κατηγορίες και τους επτά Αστυνομικούς που ελέγχονταν για παράνομες δοσοληψίες με τον πρώην ιδιώτη συνάδελφο τους.

Το περιστατικό που συντάραξε το αίσθημα ασφάλειας των Κυπρίων πολιτών δεν έτυχε της δέουσας προσοχής και διερεύνησης. Δεν ενημερωθήκαμε ποτέ για τις δραστηριότητες της Ισραηλινής εταιρείας, τις σχέσεις της με τα κόμματα, την Αστυνομία και άλλες κρατικές υπηρεσίες.

Δυστυχώς δεν είναι η πρώτη φορά που σκάνδαλα και τέτοιου είδους υποθέσεις αρχειοθετούνται στα συρτάρια χωρίς οι αρμόδιοι να αναλαμβάνουν τις ευθύνες που τους αναλογούν.

Υπενθυμίζουμε πως τα υπόλοιπα πολιτικά κόμματα που – για λόγους που μόνο τα ίδια γνωρίζουν – αρνήθηκαν να συζητήσουν το θέμα του κατασκοπευτικού βαν από το 2019 στην Βουλή των Αντιπροσώπων, όπως και των άλλων επιχειρήσεων κατασκοπευτικού χαρακτήρα ή συλλογής πληροφοριών (όπως ονομάζονται) στη Κύπρο.