Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, φέτος όπως και κάθε χρόνο συμμετέχει στην προσπάθεια για καθαρισμό της κυπριακής φύσης, στο πλαίσιο της εκστρατείας «Let’s Do It». Η προσπάθεια του έργου «Let’s Do it Cyprus» είναι κομμάτι ενός μεγαλύτερου έργου του «Let’s Do it World» το οποίο γίνεται για την προστασία του περιβάλλοντος και καλούνται οι κοινωνίες να συνεισφέρουν εθελοντικά σε αυτό.

Οι δράσεις του Κινήματος για καθαρισμό ξεκινούν το Σάββατο 29 Οκτωβρίου στη Λάρνακα στην Ακτή της Ορόκλινης (παρά το ξενοδοχείο Lebay Beach) στις 16:00. Κατόπιν, την Κυριακή 30 Οκτωβρίου, η δράση συνεχίζεται στην Πάφο, όπου στις 09:00 π.μ.  πραγματοποιείται καθαρισμός στο φράγμα του Ασπρόκρεμου, από ομάδα εθελοντών του Κινήματος Οικολόγων και της περιοχής Διαρίζου. Οι δράσεις κορυφώνονται με την κοινή εκδήλωση της Επαρχιακής Επιτροπής Λευκωσίας του Κινήματος με την «Ομάδα Πρωτοβουλίας Πολιτών για μια Ανθρώπινη Έγκωμη». Η δράση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 05/11/22 στις 9:00 π.μ. και αφορά τον καθαρισμό του χώρου περιμετρικά της Κρατικής Έκθεσης (Σημείο έναρξης η Ανατολική Είσοδος).

Η προσπάθεια μας είναι να καθαριστεί η Κύπρος από σκουπίδια που βρίσκονται διάσπαρτα στην κυπριακή φύση, να γίνει μια ολοκληρωμένη καταγραφή των χώρων όπου υπάρχουν σκουπίδια για αποτροπή παράνομης απόρριψης, αλλά κυρίως να δημιουργηθεί οικολογική συνείδηση και αποτροπή του φαινομένου ανεξέλεγκτης απόρριψης σκουπιδιών.

Το περιβάλλον που ζούμε είναι το σπίτι μας, η υγεία μας αλλά και το μέλλον μας. Η διατήρησή του και η προστασία του πρέπει να είναι πρώτιστο μέλημά μας.