Πριν ο αλέκτωρ λαλήσει τρις και χωρίς να ξέρουν επ’ ακριβώς τι συμφώνησαν, η Κυβέρνηση καυχιέται ότι δήθεν δημιούργησε ένα νέο τραπεζικό σχήμα, μια νέα τράπεζα. Στην πραγματικότητα εκείνο που πέτυχαν είναι το ξεπούλημα μιας τράπεζας – ιδιοκτησίας του λαού αυτού – αναδεικνύοντας την Ελληνική Τράπεζα σε δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα του τόπου, επεμβαίνοντας με τρόπο στη διαμόρφωση του μετοχικού της κεφαλαίου, εξυπηρετώντας τα συμφέροντα ημέτερων.

Σήμερα αναμένεται να κατατεθεί το capital plan και να ξεκαθαρίσουν οι προθέσεις υφιστάμενων και νέων μετόχων στην Ελληνική Τράπεζα για την λεγόμενη εξαγορά του Συνεργατισμού. Επιπλέον οι διαρροές για πρόταση της “Δήμητρα Επενδυτική” φαίνεται να διαφοροποιεί κάποια δεδομένα σε σχέση με τους επενδυτές. Ως εκ των πιο πάνω, διερωτόμαστε στη βάση ποιας λογικής οι κυβερνώντες χαίρονται για ένα δήθεν, νέο μεγάλο τραπεζικό σχήμα το οποίο είναι ενισχυμένο, την ώρα που η όποια συμφωνία περιβάλλεται από τόσες εκκρεμότητες.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, όχι μόνο είμαστε επιφυλακτικοί απέναντι στη στάση της Κυβέρνησης – πρόσωπα της οποίας διαβεβαίωναν τον κυπριακό λαό κατά την προεκλογική περίοδο ότι “όλα καλά με τον Συνεργατισμό” – αλλά είμαστε και καχύποπτοι σε σωρεία των ζητημάτων που προκύπτουν από το εν λόγω ξεπούλημα.

Διερωτόμαστε γιατί δεν έχουμε ακόμη ακούσει από επίσημα χείλη τι θα γίνει με τους εργαζόμενους, γιατί δεν είναι γνωστό το ποσό που θα πληρώσουν οι φορολογούμενοι και δανειολήπτες για το ξεπούλημα αυτό αλλά και πότε θα αρχίσει η έρευνα για να αποδοθούν ευθύνες;

Η θέση μας είναι ξεκάθαρη: Η κυβέρνηση απέτυχε να διαχειριστεί το Συνεργατισμό για το συμφέρον του κυπριακού λαού και τα δισεκατομμύρια της ζημίας τα φόρτωσε τον Κύπριο φορολογούμενο.