Με έκπληξη ακούσαμε τον Πρόεδρο της Δημοκρατία κ. Νίκο Αναστασιάδη να επιτίθεται στους συνδικαλιστές χθες βράδυ, αναφωνώντας το σύνθημα ότι δεν θα επιτρέψει να μετατραπεί το κράτος σε συνδικαλιστικό φέουδο. Το φέουδο που δημιούργησε στη δημόσια υπηρεσία η ηγεσία της ΠΑΣΥΔΥ φαίνεται να μην τον ενοχλεί. Τον ενοχλεί ο συνδικαλισμός όταν στρέφεται ενάντια στην κυβέρνηση και συγκεκριμένα στις προκλητικές συμπεριφορές της.

Και η δική μας υπομονή εξαντλείται. Ο κ. Αναστασιάδης οφείλει να αντιληφθεί ότι βρίσκεται στην αφετηρία της δεύτερης θητείας του ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Δεν νοείται να χτυπάει τον συνδικαλισμό, ωσάν να είναι ο κύριος υπαίτιος για τα χάλια της υγείας ή της παιδείας. Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας αντί να ρίχνει γέφυρες συνεργασίας, ρίχνει λάδι στη φωτιά με τις δηλώσεις του.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών διερωτόμαστε τι έγιναν οι υποσχέσεις για το Γενικό Σχέδιο Υγείας και τον εκσυγχρονισμό στην παιδεία.  Προτρέπουμε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας με νηφαλιότητα και ηρεμία να ενσκήψει στα πιο πάνω προβλήματα που ταλαιπωρούν τους πολίτες, μακριά από συνθήματα και προκλήσεις και κυρίως σεβόμενος τα δικαιώματα των εργαζομένων ως βασικού συνεταίρου στην προσπάθεια για μεταρρύθμιση.