Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, πριν από τις Προεδρικές Εκλογές του 2018 ζητούσε εξηγήσεις και έθετε ερωτήματα σε σχέση με το μέλλον του Συνεργατισμού και τη διαχείριση του από την κυβέρνηση, χωρίς ωστόσο οι απαντήσεις  όσες δόθηκαν  να αγγίζουν την ουσία.

Πλέον, εκτός από τα σοβαρά προβλήματα των μη εξυπηρετούμενων δανείων τα οποία παρουσιάζουν αύξηση, το πάγωμα των αναδιαρθρώσεων και τα όσα αυτό επιφέρει, η Συνεργατική Κεντρική Τράπεζα βρέθηκε σε μια κατάσταση ομηρίας σε σχέση με την εξαγορά της.

Παρ’ όλο που είχαν ακουστεί διάφορα ονόματα ως υποψήφιοι «μνηστήρες», εν τέλει φαίνεται πως το ενδιαφέρον δεν είναι και τόσο μεγάλο, γεγονός που προβληματίζει. Η ανησυχία αυτή γίνεται εντονότερη, καθώς για την όλη κατάσταση επικρατεί μια ύποπτη ησυχία, μια σιωπή, ωσάν να κυλούν όλα ομαλά.

Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών θυμίζει ότι ζητούσε να συζητηθούν οι ευθύνες για την κατάσταση του Συνεργατισμού στη Βουλή, αλλά όλα τα κόμματα τάχθηκαν κατά.

Αρκέστηκαν σε αντιπαραθέσεις μεταξύ τους και έκτοτε η ηγεσία του Συνεργατισμού κλήθηκε να αντιμετωπίσει την εκροή καταθέσεων. Προφανώς ο στόχος της κυβέρνησης σήμερα, δεν είναι διαφορετικός από τότε και δεν είναι άλλος από το ξεπούλημα του Συνεργατισμού με απώτερο σκοπό να δημιουργηθεί τραπεζικό μονοπώλιο και στήριξη προς τις ιδιωτικές τράπεζες.